Апартаменти и автомобили няма да могат да бъдат продавани, ако

...
Апартаменти и автомобили няма да могат да бъдат продавани, ако
Коментари Харесай

Спират сделки с имоти заради глоби на КАТ

Апартаменти и коли няма да могат да бъдат продавани, в случай че притежателят има някакви отговорности към държавната хазна, в това число неплатени санкции на КАТ. Това плануват промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, които са пуснати от Министерството на финансите за публично разискване.
В момента жилища и коли не могат да бъдат продавани, в случай че притежателят има просрочени отговорности за налози, мита и осигурителни вноски. Недвижими парцели не могат да бъдат включвани в капитала на търговски сдружения и върху тях не могат да бъдат вписвани ипотеки, в случай че притежателят има просрочени данъци към държавната хазна. Но неналичието на данъчни отговорности се удостоверява единствено с подписването на декларация пред нотариуса. При продажба на автомобил нотариусът ревизира единствено в осведомителната система на Министерството на финансите дали притежателят има някакви отговорности за налога за автомобила, налог здания и такса боклук.
Но постоянно при покупко-продажби с парцели и коли продавачът лъже и подписва декларация, че няма отговорности към бюджета, написа в претекстовете на Министерството на финансите.
В тези случаи обществените реализатори към Национална агенция за приходите уведомяват прокуратурата за подозрение за осъществено закононарушение - сключване на декларация с погрешно наличие. Но глобата, планувана в Наказателния кодекс, постоянно не подхожда на ощетяването на страната. В избрани случаи чиновниците на Национална агенция за приходите завеждат искове в съда за оповестяване на продажбата на парцела или автомобила за недействителна. Но процесът е трудоемък и нерядко до привършване на делото с влезнало в действие решение, част от отговорностите се погасяват по отминалост.
Затова от министерството оферират нотариусите да правят инспекция по електронен път в Национална агенция за приходите за определяне съществуването или неналичието на подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности. На инспекция подлежат всички типове отговорности на продавача, а освен дължими налози, мита и наложителни осигурителни вноски, както е сега. Така продажба на парцел или автомобил няма да може да се реализира даже притежателят да има санкции на КАТ, които са предадени за събиране от Национална агенция за приходите.
Слагат предел на хазарта по интернет

Министерството на финансите предлага и промени з закона за
хазарта, които ще вкарат предел на времето за игра в онлайн хазарт, както и на сумата, която човек може да загуби в границите на няколко часа или на един ден. Всички уредници на онлайн хазартни игри ще би трябвало да разработят финансови и времеви ограничавания, които да ползват по отношение на техните клиенти, а минималните ограничавания ще бъдат посочени в специфична разпоредба.
Финансовото министерство ще написа и разпоредба, в която ще бъдат записани специфични правила за реклама на хазартните игри, както и за даването на информация за премиите и
бонусите в игрите, плануват квалифицираните законодателни промени. Целта е да бъде стеснен достъпът на малолетни и малолетни до реклама на хазартни игри. И сега директната реклама на хазарт пред малолетни и малолетни е неразрешена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР