Антрополозите са открили черепа на “най-стария пряк човешки прародител, живял

...
Антрополозите са открили черепа на “най-стария пряк човешки прародител, живял
Коментари Харесай

Антрополози са открили черепа на най-стария пряк човешки прародител

Антрополозите са разкрили черепа на “най-стария директен човешки предшественик ”, живял преди към 4,2 милиона години.Това създание е било междинната връзка сред австралопитека Люси и доста по-примитивните маймунски предшественици, живели преди 6 милиона години (HiddenTruth.site). Първите открити фосили на австралопитек са от женски жанр, наречени от своите откриватели Люси. Тя е живяла преди към 3,2 милиона години.

 a1 2 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик
Миниатюрният череп на новооткрития ни предшественик е открит в Етиопия през 2016 година Бил е в чудесно положение, макар, че е бил разграничен на две елементи. На черепа се вижда костен гребен и няколко огромни зъба, които са добре непокътнати.

 a2 2 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик
Антрополозите считат, че първите кости от този тип са открити още през 1968 година, покрай езерото Рудолф (Туркана) в Кения. Изследователите са разкрили откъс от раменна кост.Четете още: Стадо макаци прояви изумително състрадание към ранен чужд На примата дали името Анамски австралопитек (Australopithecus anamensis). Същото име получил и черепът от Етиопия. Това е най-старият австралопитек, от който по-късно са произлезли хората.


 a3 2 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик
Намереният череп принадлежал на мъжки субект. Мозъкът му бил доста дребен. Не е посочено дали е по-голям или по-малък от този на Люси. Той се помествал в доста тясно пространство вътре в черепа.Приматът имал необятни скули и по тази причина външността му доста приличала на маймуна, в сравнение с тази на Люси. Мъжките от този тип доближават височина метър и половина, с тегло към 45 кг. Женските очевидно са били доста по-малки.Художник пресъздава външния тип на притежателя на този череп и се оказва, че е нещо като хибрид сред горила и човек.

 a4 1 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик


 a5 1 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик


 a6 1 - Антрополози са разкрили черепа на най-стария директен човешки предшественик

Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР