Антропологът д-р Мина Христова беше отличена с награда на името

...
Антропологът д-р Мина Христова беше отличена с награда на името
Коментари Харесай

„Бях се отказала от конкурса, но накрая спечелих“: Д-р Мина Христова с награда на името на Карл Казер

Антропологът доктор Мина Христова беше отличена с премия на името на Карл Казер за изключителни достижения в региона на историческата антропология на Югоизточна Европа за млади откриватели за първата й монография “Българи сме, само че не напълно ”. Тя е на специализация в университета в Гьотинген, Германия.

Това е първата премия, връчена след кончината на проф. доктор Карл Казер през 2022 година Професор Казер е един от най-забележителните антрополози на последния век.

Основаването на премията на негово име е част от богатото завещание, оставено от откривателя и учител в катедрата по история и антропология на Югоизточна Европа в университета в Грац. Лауреатите са били лекар Мина Христова и лекар Даша Личен, млад откривател от Словения.

„ Аз на процедура се бях отказала от състезанието, смятах, че по този начин или другояче са избрали други хора, които да получат премията, и просто ще ги разгласят, когато пристигна момента на церемонията. Оказа се, обаче, че не е по този начин и в действителност са достигнали до решение няколко дни преди да ни оповестят. И е било много оспорван конкурс, изпратени са 18 дисертационни труда, моят примерно е към 700 страници. Доста други хора са писали сред 300 и 700. “, сподели доктор Христова пред Георги Донков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР