Антонио Джовинаци получи своя шанс и през март догодина ще

...
Антонио Джовинаци получи своя шанс и през март догодина ще
Коментари Харесай

Джовинаци ще бъде съотборник на Райконен във Ф1 догодина

Антонио Джовинаци получи своя късмет и през март следващата година ще се подреди на стартовата решетка на Формула 1 в Австралия. Италианецът си подсигурява спортно място в Заубер като съотборник на Кими Райконен през сезон 2019. В изказването на Ф1 тима се споделя, че привличането на 24-годишния водач дава отговор на традициите на отбора за разкриване на млади гении.
" Една фантазия става действителност и изпитвам голямо наслаждение, че получих шанса да се състезавам за този тим. Като италианец, за мен е чест да представям именита марка като Алфа Ромео ", показа Джовинаци.

Италианецът бе кандидат за купата в GP2 през 2016-а, когато първенец стана бъдещият водач на Ред Бул Пиер Гасли. Джовинаци има два старта във Формула 1 със Заубер, замествайки контузения Паскал Веерлайн. Тази година той взе присъединяване в няколко петъчни тренировки както за Заубер, по този начин и за Хаас.

CONFIRMED: 2019 Driver Line-up Locked In @Anto_Giovinazzi will be an Alfa Romeo Sauber F1 Team driver from 2019

Antonio will line-up alongside #Kimi7 for us next season

Who's excited to see these two together?#WelcomeGio #f1 @F1 pic.twitter.com/dipRGvNyZa
— Sauber F1 Team (@SauberF1Team) September 25, 2018
Ферари има правото да предложи на Заубер водач от своята академия за млади гении поради съдействието сред двата тима и връзката на Заубер с Алфа Ромео. Именно по този метод Заубер се стопираха на Джовинаци.

Привличането на италианеца значи, че Заубер ще разчитат следващата година на напълно нова спортна двойка. Тимът завършва работата си с Маркус Ериксон след четири сезона взаимна активност.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР