Антиваксърската вълна, която залива етническите квартали в страната, дава сериозни

...
Антиваксърската вълна, която залива етническите квартали в страната, дава сериозни
Коментари Харесай

От страх за тайно ваксиниране срещу COVID в Пловдив: Жители на етнически махали бойкотират задължителните имунизации на децата

Антиваксърската вълна, която залива етническите квартали в страната, дава съществени отблясъци и по отношение на наложителната имунизация на децата. Жители на махалите в Пловдив отхвърлят да слагат наложителните ваксини на малчуганите си. За това сигнализираха до медията ни лекари, практикуващи в близки до кварталите ДКЦ-та.

Те споделиха пред медията ни, че не могат да изпълнят наложителния инунизационен проект, защото всеобщо срещат отпор в лицето на родителите. Обяснението е просто – боязън. Жители на Столипиново да вземем за пример считат, че около имунизацията за Варицела или Полиомиелит на детето ще бъде инжектирана доза от имунизацията против COVID-19.

Има случаи, в които дами скрито водят малчуганите при лекарите, до момента в който съпрузите им са на гурбет или на работа. Именно представителите на мощния пол не разрешават имунизациите.

Подобна е обстановката и в други махали като Арман махала, където върлуват клюки, че скрито се инунизират деца против ковид, замаскирано около наложителните ваксини.

Лекари се тормозят, че това може да докара до съществени последици и болести, които от години са единствено в кориците на учебниците по медицина.

За този проблем медията ни сигнализира още преди време. Антиваксърската вълна е заляла освен ромския етнос.

Припомняме, че още преди месеци медици оповестиха терзанията си, че заболявания като Коклюш и Морбили могат още веднъж да се завърнат с дейни случаи у нас. Според доктор Костадин Сотиров – ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдивска област, двете заболявания са доста по-заразни, рискови и смъртоносни.

„ Ако тези антиваксърски настройки не престават да се разрастват безпочвено, не е изключено да се стигне до зараза от Полиомиелит и Дифтерия. Аз съм от поколението на старите лекари, само че към момента не съм виждал болен от нито от едната, нито от другата болест. Ние нямаме практическия опит да лекуваме тези болести. Това води до късно диагностициране на болните и сами разбирате какво следва нататък “, съобщи тогава пред TrafficNews експертът.

Междувременно в обществените мрежи не престават да се споделят антиваксърски и антиковид публикации, клипове и манифести. Това се случва точно в групи, ориентирани към етническите квартали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР