Антиваксъри се опитват да саботират процеса на масова имунизация. Те

...
Антиваксъри се опитват да саботират процеса на масова имунизация. Те
Коментари Харесай

Антиваксъри саботират ваксинацията!

Антиваксъри се пробват да саботират процеса на всеобща имунизация. Те се стараели да срутен системата, като се записват за имунизация, а след това не отиват за инжекция. Това се разбра от днешния изнесен брифинг в РЗИ- Пловдив на доцент Ангел Кунчев.

„ Колеги разгласиха данни за новото „ изобретение ” на антиваксърските движение- проведено приканват своите членове да се записват за имунизация и по-късно да не вървят с концепцията да объркат имунизационните проекти, да останат дози ваксина, които по-късно да се хвърлят. Докъде може да стигне човешката завист и недоумение ми е мъчно да го преценява, само че истината е, че има и такива неща. На тези хора бих казал- добре, в случай че сте решили и сте сигурни какъв брой това е ужасно и нездравословно не си го правете, само че не пречете на естествените хора, на тези, които имат вяра в науката, да вземат ограничения и да се предпазят ”, моли доцент Кунчев.

Той се спря и на качествата на другите ваксини- нещо, което безпокои доста хора, решили да се ваксинират против Ковид-19. Той акцентира, че няма огромна разлика във имунизациите.

„ Има два индикатора на които би трябвало да дава отговор всяка една ваксина- успеваемост и сигурност. И двата индикатора се оценят в Европа от един орган- Европейската организация по медикаменти, в България от ИАЛ. Ако те са минали тези изследвания, които са извънредно тежки и на всяка една запетайка и цифра се обръща внимание и се потвърждава с обстоятелства, и са получили позволение, вие можете да бъдете сигурни, че имунизацията дава отговор на тези две условия. За мен няма разлика в успеваемостта за нито една от имунизациите. Зная какъв брой погрешна информация се разпространяваше във връзка с имунизацията на Астра Зенека и незабавно желая да ви кажа, че шест страни в Европа я вършат на всички възрасти, в това число България. Топ специалистите в света излязоха със умозаключение, че имунизацията на Астра Зенека е за всички възрасти. И на практика имунизацията във Англия го потвърждава. Там направиха над 3 милиона ваксини, започвайки от възрастните хора в старческите домове. И резултатите там са безусловно недвусмислени- няма човек в тези домове, който е болен, камо ли пък умрял, след имунизация с тази ваксина. Нямам никакви подозрения в качествата на която и да е ваксина ”, съобщи основният държавен здравен контрольор.

Допълни, че е хората да се имунизират в точния момент, тъй като сме в интервал на увеличение на заболеваемостта.

„ Най-глупавото би било да имаш опция да се предпазиш, да е налице имунизацията, страната да я е платила, да ти е провела имунизационни кабинети и ти през това време, невземайки ограничения, да се срещнеш с вируса ”, добави до. Кунчев.

Съобщи още, че естествените наблюдения върху имунизациите от този вид потвърждават, че 7-8 месеца е минималният период, в който организма има под напрежение имунитет, който ни пази. Според специалистите най-малко година хората могат да разчитат на имунитет, при някой от случаите евентуално и повече.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР