Антитерористичното звено на полицията в Северна Италия конфискува ракета въздух-въздух

...
Антитерористичното звено на полицията в Северна Италия конфискува ракета въздух-въздух
Коментари Харесай

Катарска ракета бе иззета от крайнодесни в Италия при разследване, свързано с Донбас

Антитерористичното звено на полицията в Северна Италия конфискува ракета " въздух-въздух " при обиски, свързани с крайнодесни екстремистки групи, заяви Би Би Си.

Във видео, популяризирано от италианските управляващи и медии, се виждат управляема ракета с надпис: " Държавата Катар ". Намерени са и огнестрелни оръжия, написа в. " Гардиън ".

Според италиански медии, представени от английския публичен оператор, става дума за следствие дали крайнодесни групи са подкрепяли сепаратистите, подкрепяни от Русия в Източна Украйна.

Арестувани са трима души, двама от тях покрай летището във Форли, в административния район Емилия-Романя в северната част на страната. В няколко града са иззети и неонацистки пропагандни материали по време на обиските. В интервенцията, водена от специфичните полицейски сили на Торино, са взели участие и екипи от Милано, Варезе, Форли и Новара.


Посредник

Италиански медии загатват и имената на арестуваните - това на 50-годишния Фадио дел Берджоло (бивш митнически чиновник и деятел на партия " Форца нуова " ), 42-годишния Микеле Монти, швейцарски жител, и 51-годишния италианец Фабио Бернарди. Според полицията в Торино Дел Берджоло е бил несполучлив претендент за италианския сенат от името на крайнодясната " Форца нуова " през 2001 година Ръководителят на специфичното звено в Торино изяснява за " Гардиън ", че в телефонен диалог, подслушан от полицията, е препоръчана продажба на ракетата с негово ходатайство.

" Форца нуова ", учредена през 1997 година, се опълчва не еднополовите бракове и миграцията, желае възбрана за абортите и акцент върху обичайното семейство и ограниченията за повишаване на популацията, дружно със отбраната на националната еднаквост и възобновяване на вярата в католическата черква. Евроскептичната организация желае още излизане от НАТО, възбрана на всички секрети общества и отка от част от обществения дълг. Никога не е успявала да влезе в която и да било камара на Народното събрание, нито да излъчи евродепутати. Местни медии свързват партията с актове на вандализъм и принуждение.

По-рано този месец други трима души получиха присъди в Генуа, откакто бяха приети за отговорни, че са се сражавали дружно със сепаратисти в Донецка и Луганска област. Двама от тях - италианецът Антонио Каталдо и роденият в Албания Олси Крутани - бяха наказани на по 2 години и 8 месеца затвор. Третият, молдовеският жител Владимир Врбитчии, на година и четири месеца.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР