Антитерористичната операция на Турция в северния сирийски град Африн ще

...
Антитерористичната операция на Турция в северния сирийски град Африн ще
Коментари Харесай

Ердоган реже Тръмп, предпочита да разговаря с Путин за операцията си в Сирия

Антитерористичната интервенция на Турция в северния сирийски град Африн ще бъде извършена в съдействие със сирийската съпротива . Това разгласи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Говорейки след среща с парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването Ердоган уточни, че не обмислял да се обади на американския президент Доналд Тръмп по отношение на предвижданата интервенция, добавяйки, че диалозите с съветския му сътрудник Владимир Путин продължавали и той предпочитал да беседва с него по тематиката вместо с Тръмп .

 Ердоган се зарече да
Ердоган се зарече да " удави терористичната войска ", създавана от Съединени американски щати в Сирия

Турските въоръжени сили щели да се " погрижат за проблемите "

Турският държавен глава също по този начин изразил подозрение, че проектът на Съединени американски щати да сътвори войска от 30 хиляди бойци, водещ детайл на която ще бъдат сирийските кюрди в Северна Сирия, ще ускори сигурността по границите , изтъквайки, че даже режимът на Асад не " клонял към " самодейността.

Ердоган също по този начин настоял НАТО да се опълчи на проектите на Съединени американски щати , като по думите му военният алианс бил " длъжен " да застане против тези сили, които " нарушават границите на нейни членове ".

 Армията на Сирия решена да приключи военното наличие на Съединени американски щати Обновена
Армията на Сирия решена да приключи военното наличие на Съединени американски щати

Водената от Съединени американски щати коалиция работи със сирийски милиции за съставяне на гранични сили

По време на съвещанието на Партията на справедливостта и развиването Ердоган още веднъж повторил готовността на Турция да организира антитерористични интервенции в крайграничните сирийски градове Африн и Манбидж, акцентирайки, че Турция " скоро ще ликвидира всички терористични гнезда в Сирия ", започвайки с следените от " Отрядите за национална защита " на сирийските кюрди територии. Според турските управляващи сирийските кюрди са свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), която води въоръжен протест против турската страна от десетилетия.

В неделя ръководената от Съединени американски щати коалиция разгласи, че работи със Сирийските демократични сили, които са доминирани от сирийските кюрди, за основаване на сили, които ще работят по границите с Турция и Ирак, както и в границите на Сирия.

Обявлението провокира тежки рецензии от Иран, Русия и Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР