Антителата, които се създават в резултат на контакт с вируса,

...
Антителата, които се създават в резултат на контакт с вируса,
Коментари Харесай

Какви видове антитела срещу COVID-19 съществуват

Антителата, които се основават вследствие на контакт с вируса, могат да бъдат два вида. Първият са антитела очевидци. Те демонстрират, че сте били в контакт с COVID-19, само че не защищават от заразяване. Тези, които извършват значимата функционалност, са вирус-неутрализиращите антитела. Това изясни в студиото на „ Здравей, България ” на Нова имунологът Богдан Петрунов. Той изрично съобщи, че съществуването на антитела не е причина за издаване на зелен документ. 

По думите му не е ясно какво количество антитела ни защищава от заразяване, тъй като това зависи от самостоятелната реактивност на имунната система.

„ Още когато получихме първите ваксини, ясно беше написано в характерностите им, че те не защищават от заразяване, а оказват помощ да прекарате вируса по-леко. Въпреки това, има дребен % хора - 8 на 100 от човешката популация, които не реагират на антигенен тласък. Тоест, имунната система не реагира на имунизацията ", изясни експертът.

Според него евентуално ще се наложи да се имунизираме против ковид всяка година. Имунологът бе безапелационен, че хората с автоимунни болести наложително би трябвало да се имунизират. По думите му бременните дами също могат умерено да си слагат ваксина.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР