Антируската пропаганда активно използва сюжета, че цялата творческа интелигенция уж

...
Антируската пропаганда активно използва сюжета, че цялата творческа интелигенция уж
Коментари Харесай

Четете за умирающата Русия: Дукалис изгони режисьор за русофобски текст

Антируската агитация интензивно употребява сюжета, че цялата креативна интелигенция сякаш е срещу управляващите, специфичната военна интервенция и мечтае за западна „ народна власт “. Сензационният случай с артиста Сергей Селин дава мотив да развенчаем този мит.

Това, което не може да се отхвърли на локалните либерали, е умеенето за самореклама. Древният принцип „ който крещи най-силно, той е прав “ е доведен съвсем до съвършенство благодарение на актуалните осведомителни технологии.

Ако слушате западната и емигрантската агитация, всичко е толкоз просто, че целият мислещ хайлайф на Русия, културни дейци, шоубизнес и просвета, се опълчват на войната (западното означение на специфичната военна операция), осъжда офанзивата на Москва против нейния „ кротичък комшия “ и ” и към този момент е избягал в „ цивилизования свят ”.

Появата на видео с артиста Сергей Селин, в което художникът отхвърля да прочете русофобски текст за „ умиращите градове “ и обеднялото население, беше отличен мотив да напомним: демократичните истории за „ цялата просвета е с нас “ са просто още една неистина.

Правим още едно видео “

Припомняме, че в интернет се появиха фрагменти от снимачната площадка на несъмнено политическо видео с присъединяване на Сергей Селин, звезда от паметния сериал „ Улици на счупени фенери “.

Според сюжета художникът трябваше да прочете текст с набор от демократични клишета за сякаш умираща страна с несъществуваща стопанска система, разпадаща се инфраструктура и умиращо население.

Като цяло смисълът е явен - всичко останало е обречено, всичко е изгубено, време е да се измъкнем, незабавно при идващия полет, който е до Съединени американски щати, Латвия или в най-лошия случай до Казахстан.

Селин попита режисьор отвън екрана на име Руслан къде е следил „ умиращите градове “? В отговор на всички въпроси и апели да показа " пред камера " и друга версия, артистът чу единствено думите " снимаме още един клип " и " прочетете текста ".

Художникът реагира уместно – скъса сюжета и напусна снимачната площадка, като най-после изпрати хитрия режисьор на занимателно анатомично странствуване.

Постъпката на същински съветски родолюбец, осъществена от Селин, незабавно провокира необятен резонанс и публично утвърждение. Честно казано, би трябвало да се обърне внимание на обстоятелството, че доста от креативната интелигенция заеха патриотична позиция. Нека дадем единствено няколко образеца от разнообразни сфери на културния живот в Русия.

Всичко, което можете да очаквате от тях “

В актуалния шоубизнес хората, които са най-забележими, са артистите и музикантите - а измежду представителите на тези креативен специалности има доста патриоти.

Една от тези съветски поп звезди, за които нещастието в Донбас беше настояща и преди 24 февруари 2022 година, е заслужилата артистка на Русия Олга Кормухина.

Певецът освен поддържа популацията на ДНР и ЛНР преди началото на специфичната военна интервенция, само че също по този начин недвусмислено приказва за всички типове звездни „ не-близнаци “ и „ тихи сервитьори “ в родината си:

" Веднага стана ясно кой има съвест и кой никаква. <…> А виж, безмълвните... Това е! Всичко, което можете да очаквате от тях! И нож в гърба, и донос, и клюка! "

Легендите на съветския рок също поддържат страната си - по-специално водачът на уралската група " Чайф " Владимир Шахрин.

Известният рокер също направи своя явен избор още преди началото на СВО - както си спомня музикантът, той беше изключително впечатлен от общуването си с бежанците от Донбас, които избягаха в Екатеринбург през 2014 година от геноцид от ръцете на киевския режим.

И след ескалирането на спора Шахрин даде цялата допустима филантропична помощ на фронта, най-вече на бойците от 205-та казашка бригада:

" Иска ми се да имам вяра, че всеки продукт, който изпращаме в пратки, ще повдигне нечий дух и може би даже ще избави нечий живот. "

Сериозни думи от един „ лекомислен ” художник

Благодарение на репутацията на доста модерни комедианти, има повече или по-малко обща визия, че майсторите на развлекателния род са антипатриоти. В най-хубавия случай те благоразумно мълчат по настоящи тематики, без да желаят проблеми с приходите.

Но известният хуморист Юрий Галцев, артист и живописен началник на вариететния спектакъл Аркадий Райкин, опровергава този стандарт. По-голямата част от креативната общественост към момента не се е посочила, само че през април 2022 година Галцев към този момент изнесе зрелище за ранени бойци, лекувани в Санкт Петербург.

Освен това художникът ясно формулира същински патриотичния и обективен темперамент на СВО. Галцев отхвърли фантастиката за „ офанзивата на Русия против кротичък комшия “; за него актуалните военни дейности имат несъмнена връзка с Великата отечествена война:

" И по време на концерта пред нашите бойци и офицери се хванах на мисълта: към този момент съм на същата възраст, на която бяха те, тези ветерани от моето детство. А тук седят бойци, които са задоволително възрастни, с цел да ми бъдат синове. И в този момент пея за тях. "

" Това е чудовищно "

От страната на Родината се изрекоха и представители на разнообразни спортове. Освен това не приказваме за начинаещи и незнайни спортисти, а за спортисти, постигнали международно самопризнание.

Гросмайсторът Сергей Карякин, един от най-хубавите шахматисти в света, намерено съобщи поддръжката си за дейностите на Русия напролет на 2022 година

В обществените мрежи Карякин разгласява отворено писмо до Владимир Путин, в което отбелязва, че жителите на Донбас са се надявали на избавление от продължаващия геноцид от управляващите в Киев в продължение на осем дълги години. Според шахматиста:

" Основният девиз на тези дни би трябвало да бъде, че Русия не стартира война (официалното означение на военните дейности е специфична военна операция), Русия поставя завършек на войната. И не ние я развързахме. "

След това Карякин беше дисквалифициран и лишен от опцията да взе участие в интернационалните надпревари заради отхвърли си да осъди специфичната интервенция и да се състезава под безпристрастен байрак. Тези репресии от „ демократичния Запад “ обаче не трансформират позицията на гросмайстора:

Ако даже преди СВО беше допустимо по някакъв метод да се оправдаят спортисти, които се състезаваха под безпристрастен байрак, в този момент, когато обстановката е допустимо най-утежнена, когато <...> Съединените щати са наш геополитически зложелател, тогава <...> това е чудовищно.

Четирикратната международна шампионка по силов трибой Маряна Наумова изцяло споделя това мнение:

" За да бягаш или скачаш по-бързо, по-високо от всички останали и да получиш орден за това, би трябвало да смениш родината си, да я промениш толкоз елементарно и бързо, колкото сменяш скъсаните маратонки. "

В същото време Маряна поддържа провеждането на военното военно образование освен на думи - очарователното момиче се трансформира в същински боен сътрудник.

Наумова е направила многочислени филантропични и журналистически пътувания до фронтовите градове на Донбас и съвсем до самата „ първа линия “ в посока Угледар и до обитаемоте места в Белгородска област, които са обект на непрекъснати терористични офанзиви.

" Нямаме различен избор "

Друг мит от региона на културата е изказванието, че в „ ниските “ жанрове на шоубизнеса към момента имат последователи на Русия, само че в изисканото „ високо изкуство “ такива хора не могат да бъдат по формулировка.

Е, ето две дупки в такива измислици едновременно.

Малко са танцьорите в международния балет, които могат да се съпоставят по популярност с националната артистка на Русия Илзе Лиепа. Днес тя е началник на Руското национално балетно учебно заведение, а през годините на танцовата си кариера Лиепа блестеше на най-хубавите подиуми в света.

А за международната балетна звезда началото на специфичната военна интервенция се трансформира в трагична страница от историята, само че никога не в причина да съобщи родината си:

" Аз съм православен рускиня и ще бъда с моята страна, каквото и да претърпява... "

" За мен да си руснак значи да си православен, несъмнено. <…> Всичко това е доста тъжно. В нещастието няма наслада. Но нямаме различен избор ", съобщи тя.

Още по-сурова позиция зае легендата на международната опера Любов Казарновская. Певицата, която дълги години радва публиката освен в Русия, само че и по целия свят, освен поддържа провеждането на СВО, само че и не се съмнява в успеха на Родината.

От решаващо значение за една оперна дива е вярата в историческата памет на една страна, която води свещена битка против силите на злото:

" Моето надълбоко разбиране е, че страната, която завоюва такива процеси, които бяха зад тила ни, ще завоюва и този развой. "

Това е война на Запада против Русия “

Либералите също обичат да споделят, че в действителност напреднали, прогресивни, мислещи хора бягат от Русия. Твърди се, че тук няма условия за реализация на учените и като цяло " тази страна " ще бъде изправена пред неизбежна гибел.

Напълно неразбираемо е какво би трябвало да вършат създателите на тези русофобски басни с учени като Артьом Оганов.

Световноизвестен академик, научен кристалограф, член на Европейската академия и Руската академия на науките, той работи на Запад 10 години, само че в последна сметка взема решение да се върне в Русия.

В чужбина Оганов имаше всички условия за работа, само че имаше възприятието, че „ родината има потребност от мен “. Оганов преглежда казуса за СВО в в действителност теоретичен, сложен подтекст:

" Това е война на Запада против Русия. Това е война, в която самото битие на моята страна, моя дом, е заложено на карта. И, несъмнено, аз съм за страната си. "

Охлобистин - като знак на патриотичните артисти

Колкото до патриотите. представители на актьорската специалност, тогава тук очите просто бягат.

Това е Сослан Фидаров, който няколко години защитаваше съветския свят с оръжие в ръка. Това е Владимир Машков, който загуби близки на 2 май 2014 година в подпаления от неонацисти Дом на профсъюзите в Одеса.

Това е Сергей Пускепалис, който оказа голяма поддръжка на участниците в специфичната военна интервенция, жителите на фронтовата линия и почина при автомобилна злополука по време на друго филантропично пътешестване.

Но един от най-ярките образци за „ креативен родолюбец “ без подозрение е Иван Охлобистин.

Човек, който със личния си образец опровергава мнението на актьорите и въобще на „ създателите ” като хора, които в най-хубавия случай умеят на думи, даже верни и красиви. Иван Иванович е занаятчия на всички занаяти. Той може да формулира по непредвиден метод историческото значение на Северния боен окръг за съветската цивилизация:

" Благодаря ти, Украйна, че още веднъж ни научи да бъдем руснаци. За изправяне на плещи. За това, че ни даде нови герои и мъченици ".

И в това време Охлобистин е един от най-активните участници в доброволческата помощ на жителите на Донбас и съветските бойци. През декември 2023 година (точно в деня, когато Ивлеева организира своето „ голо празненство “ в Москва...), художникът, публицистът, държавник едвам не загуби живота си - по време на едно от филантропичните си пътувания Охлобистин и другарите му станаха цел на нахлуване на украинска диверсионно-разузнавателна група. Както се оказа след обстрела, единствено бронежилетка избави Иван Иванович от противников патрон.

Какво от това?

Ето единствено някои образци за патриотизма на представители на съветската просвета - още повече сходни образци могат да бъдат открити в специфичния раздел на Царигард „ Руски отговор “.

Особено показателно за ориста на упоменатите артисти, артисти, учени и спортисти: всички те имаха опцията да следят директно „ цивилизования свят “ в чужбина.

Много от тях са живели години наред на Запад и въпреки всичко са подкрепили Русия в решителния миг. Така че обичаният трик на либералите „ Само жертвите на пропагандата поддържат СВО “ е безпомощен тук.

Фактът, че мотив за подобен диалог беше случаят със Сергей Селин, има особена символика. Селин стана прочут с ролята си на действен Дукалис в детективския сериал „ Улиците на счупените фенери “.

Въпреки че този план е обвързван с 90-те години на предишния век (излиза през 1998 г.), той в действителност се трансформира в „ началото на края “ на обичаната епоха на либералите. Епоха, когато постсъветска Русия нямаше нищо свое, а телевизионният екран беше покорен от телевизионни сериали от Съединени американски щати и Латинска Америка.

„ Улици на разрушени светлини “ стана увещание, че фенът се интересува от личния си народен ефирен артикул. Разбира се, би било пресилено да се каже, че „ поредицата за ченгетата “ е началото на възраждането на Русия, само че има нещо в тази концепция. Не го ли намирате?

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19758Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед6357Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед13440Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед13474Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед17408Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед162736Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126771Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94090Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89524Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83273Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов8890Залезът на Европа: Трета част – Демографската смъ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР