Антиправителствени протести се проведоха в няколко френски градове в опит

...
Антиправителствени протести се проведоха в няколко френски градове в опит
Коментари Харесай

Жълтите жилетки се опитват да съживят движението си

Антиправителствени митинги се организираха в няколко френски градове в опит да бъде обещано свежо начало на ежеседмичните демонстрации за обществена правдивост и за събаряне на президента Еманюел Макрон, оповестява БГНЕС. Движението на „ жълтите жилетки “ замря през лятото, само че водачите му се надяват да го съживят с нова вълна демонстрации в миг, в който държавното управление обмисля промяна на пенсионната система във Франция.

Полицията заяви, че към 1500 души са се събрали в южния град Монпелие, където полицейска кола е била подпалена от запалителна бомба, а чиновниците на реда са дали отговор със сълзотворен газ, с цел да разпилян протестиращите. Разбити са били и витрините на няколко магазина, а трима души са били задържани.

Демонстрации с присъединяване на няколко стотин души са се провели в Страсбург и Тулуза.

Само дребна група хора е протестирала в Париж, където управляващите постановиха възбрана за демонстрации на Шанз Елизе. Известният бул. стана сцена на горящи коли, разрушени витрини и принуждение от страна на „ жълтите жилетки “ през ноември предходната година.

Провокирани от нарастването на акциза за горивата, демонстрациите бързо се трансфораха в огромно придвижване против президента Макрон, който упрекват, че пренебрегва ежедневната битка за оцеляване на хората с ниски приходи във Франция.

Протестиращите разклатиха президентството на Макрон и най-после той беше заставен да предложи съвсем 17 милиарда евро за увеличение на заплатите и понижаване на налозите, с цел да се оправи с митингите.

След като привлякоха 282 000 души в цялата страна по време на първите демонстрации на „ жълтите жилетки “ през ноември предходната година, последователно броят на протестиращите стартира да понижава.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР