Антиправителствената демонстрация, обявена като Всенароден митинг-протест под надслов Единни сме

...
Антиправителствената демонстрация, обявена като Всенароден митинг-протест под надслов Единни сме
Коментари Харесай

Атака по офис на ГЕРБ и напрежение пред старото НС на поредния протест в София

Антиправителствената проява, оповестена като " Всенароден митинг-протест " под надпис " Единни сме мощни ", мина със доста по-малка от обявена бройка на участниците, само че макар масираното наличие на полиция, антиправителственото събитие още веднъж стана сцена на произшествия. Служителите на Министерство на вътрешните работи съумяха да попречат на недоволните да стигнат до остарялото Народно заседание, само че не и да изпочупят офиса на ГЕРБ.



Малко след 17 часа през днешния ден участниците в митинга, проведен в обществените мрежи от самодейностите " Системата ни убива ", " Правосъдие за всеки " и придвижване " Боец ", блокира региона към паметника на Царя Освободител. Демонстрантите развяха български флагове, скандираха " Оставка! " и сервираха венец на, по думите им, " мъртвото 44-то Народно заседание ".

Малко след 19 часа се стигна до първо напрежение. Част от протестиращите пробваха да пробият кордона от униформени и да стигнат до някогашната постройка на Народното събрание под претекст, че желаят отец Дионисий да прочете молитва там. Те обаче бяха изблъскани от служителите на реда и обстановката беше овладяна.

В същото време площадът беше опушен от черни димки. Гръмнаха и четири бомбички. Минути по-късно протестиращите се реалокираха за малко пред някогашния Партиен дом и Министерски съвет. Те блокираха придвижването в региона на Ларгото, а по-късно продължиха с шествие по бул. " Дондуков ", като минаха през Министерството на защитата, а по-късно пробваха да стигнат до постройката на Столична община.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В последна сметка недоволните изляга гнева си по офиса на ГЕРБ на бул. " Дондуков ". Няколко младежи изпочупиха стъклата на входната врата с камъни и кофи. Това накара част от участниците в митинга да ги дефинират като провокатори и да изоставен демонстрацията, а останалите 100-тина души е насочиха към " Орлов мост " със викания против държавното управление и основния прокурор.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

 Снимка: Българска телеграфна агенция
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР