Антикорупционният фонд публикува протокол от разпит на анонимен свидетел по

...
Антикорупционният фонд публикува протокол от разпит на анонимен свидетел по
Коментари Харесай

Тайна стая за гости от прокуратурата - анонимен свидетел вдига завесата на “Осемте джуджета“

Антикорупционният фонд разгласява протокол от разпит на неизвестен очевидец по следствието против Петьо Петров, прочут като Еврото. В него разпитаната твърди, че е виждала Борислав Сарафов като заместник-главен прокурор, както и някогашният градски прокурор Емилия Русинова да посещават заведението " Осемте джуджета ".
Прочетете още
Разпитът на анонимния очевидец е от 31 май предходната година и е бил извършен от прокурор в Софийската районна прокуратура. Още в самото начало очевидецът твърди, че съвсем всекидневно е бил в ресторанта " Осемте джуджета ", оповестява Българска национална телевизия.

" Анонимният очевидец, предпазеният очевидец е бил там в извънредно дълъг интервал. На процедура в целия интервал на работа на самия ресторант, сред 2018 и 2020 година ", сподели Николай Стайков, съосновател на " Антикорупционен фонд ".

Разпитът е къс, само че в него има елементи, които сочат, че очевидецът е познавал ежедневнвата работа в най-малки детайлности. Той сочи, че в заведението е имало помещение до което достъп са имали единствено Петьо Петров и неговата брачна половинка Любена. Твърди още, че точно в това помещение са посрещани за диалози единствено част от посетителите.

" Буквално кой е влизал, какъв брой пъти, къде е влизал. Досега от това, което изнася прокуратурата, се оставяше с някакво усещане, че една групичка другари на Иван Гешев са решили да дадат показания, с които да оправдаят него и да натопят неговия конкурент Сарафов. Сега за това е значимо, че има един спомагателен очевидец, чието име знаем, несъмнено. Така че очевидците, които загатват името на господин Сарафов, плюс други имена от върха на прокуратурата, към този момент са 5 ", уточни Николай Стайков.

Неофициално се твърди обаче, че част от тези очевидци към този момент са си трансформирали показанията и в този момент декларират противоположното на това, което са дали като показания в края на пролетта на 2023 година. Анонимният очевидец твърди, че в интервала 2018 - 2020 година неведнъж е виждал Борислав Сарафов да посещава ресторант " Осемтте джуджета " и да престоява там в продължение на 40 минути до час. Свидетелства, че Сарафов се поръчвал единствено кафе и го е виждал да беседва с Петров. Твърди още, че двамата си предавали огромни кафяви пликове, само че акцентира, че били тънки и допуска, че в тях имало документи. От Антикорупционния фонд настояват, че имат и други документи, които следва да разгласяват.

" Има да вземем за пример в един от документите, не сме го разгласили още, само че мога да ви разкрия малко и не е загадка, че точно Петров - Еврото назначава Илияна Кирилова като началник на най-важния бранш - " Първи бранш " в Столичното разследване през 2013 година ", сподели Николай Стайков.

В показанията на анонимния очевидец се твърди още, че в заведението " Осемте джуджета " е било посещавано и от прокурор Димитър Франтишек по времето, котато той е бил началник на Специализираната прокуратура. Както и най-малко 20 пъти в ресторанта е влизала и някогашната градска прокурорка Емилия Русинова.

Според показанията тя си разменяла с Петьо Петров - Еврото саморъчно написани бележки. Твърди още, че част от срещите на Петров с неговите посетители от прокуратурата били в специфичната стая с стеснен достъп.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР