Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на

Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на ...

Провериха президента Румен Радев и жена му в комисията срещу корупцията: Няма нарушение!.Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на президента Румен Радев, свързано с работата му във Военновъздушните сили (ВВС) и назначаването на съпругата му за пиар на ВВС. Това съобщи bTV.

Това става ясно от решение, публикувано на сайта на КПКОНПИ.

Освен за назначаването на бъдещата си по това време съпруга държавният глава беше проверяван и за закупен през 2010 година апартамент в София.

Заключението на комисията е, че не е установен конфликт на интереси поради липса на частен интерес на Радев или на свързано с него лице.

От КПКОНПИ отбелязват още, че твърденията в сигнала касаят правни действия – сключване на договори за наем и договор за покупко-продажба на недвижими имоти, извършени от Радев в качеството му на физическо лице, участник в гражданскоправния оборот, а не като лице, заемащо публична длъжност. Както и че не е налице свързаност между Радев и Десислава Генчева преди датата на сключване на гражданския брак.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Източник: petel.bg