Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на

...
Антикорупционната комисия не установи конфликт на интереси по отношение на
Коментари Харесай

Провериха президента Румен Радев и жена му в комисията срещу корупцията: Няма нарушение!

Антикорупционната комисия не откри спор на ползи във връзка с президента Румен Радев, обвързвано с работата му във Военновъздушните сили (ВВС) и назначението на брачната половинка му за пиар на Военновъздушни сили. Това заяви bTV.

Това излиза наяве от решение, оповестено на уеб страницата на КПКОНПИ.

Освен за назначението на бъдещата си по това време брачна половинка президентът беше проверяван и за закупен през 2010 година апартамент в София.

Заключението на комисията е, че не е открит спор на ползи заради липса на частен интерес на Радев или на обвързвано с него лице.

От КПКОНПИ означават още, че изказванията в сигнала касаят правни дейности – подписване на контракти за наем и контракт за покупко-продажба на недвижими парцели, осъществени от Радев в качеството му на физическо лице, участник в гражданскоправния оборот, а не като лице, заемащо обществена служба. Както и че не е налице съгласуваност сред Радев и Десислава Генчева преди датата на подписване на гражданския брак.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР