Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверки за конфликт на интереси срещу

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) започна проверки за конфликт на интереси срещу
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия проверява шефа на НСО и бивш началник на БНР

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) стартира инспекции за спор на ползи против шест лица, които заемат висши обществени служба. Сред тях са сегашният шеф на Националната работа за защита Красимир Станчев и някогашен началник на националното радио, чието име не се загатва.

Ръководителят на НСО се ревизира по сигнал за преназначаване без конкурс на служба " шеф бранш " на разположение, с което е в близки връзки. Антикорупционната комисия загатва и за други такива преназначавания на по-високи длъжности в службата, без да се прецизира какъв брой и какви са те. Красимир Станчев бе назначен на позицията в края на септември предходната година.

Бивш общоприет шеф на БНР се ревизира по сигнал за възложен за прилагане на Съвет за електронни медии лек автомобил, който се поддържа от бюджета на националното радио. Така генералният шеф бил обезпечил поддръжка от членовете на Съвет за електронни медии.

Новият ректор на Икономическия университет във Варна проф. Евгени Станимиров е проверяван по сигнал, че е шеф на брачната половинка си. Проверката би трябвало да откри дали двамата са членове на Академичния съвет на университета и дали като ръководители на научни звена и съпрузи получават обилни месечни приходи от това. От уеб страницата на университета излиза наяве, че е доцент Мария Станимирова е член на Академичния съвет. Тя преподава поземлен маркетинг в образователното заведение.

Двама общински съветници от Пазарджик са проверявани по сигнал, че са членове на органите за ръководство на спортни клубове, които получават директно финансиране от бюджета на Община Пазарджик. В сигнала се споделя, че като общински съветници те са дали своят вот за отпущането на дотациите за своите спортни клубове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР