Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е наложила обезпечения върху имущество за общо

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е наложила обезпечения върху имущество за общо
Коментари Харесай

КПКОНПИ запорира 134 млн. лв. на Миню Стайков и близките му

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е наложила обезпечения върху имущество за общо 134 млн. лева на алкохолния необут Миню Стайков и свързани с него девет души. Стайков е обвинен за присъединяване в незаконна група за данъчни закононарушения. Повече от година той е в ареста. В края на август съдът за следващ път отхвърли да промени мярката му за неотклонение.

Собственикът на " Винпром Карнобат " бе задържан след акция на спецпрокуратурата и ГДБОП през предишния септември. Тогава проверяващите оповестиха, че са разрушили фабрика за незаконни цигари под негов надзор. Впоследствие се оказа, че производството на контрабандни цигари не е криминализирано и Стайков получи обвинявания за данъчни закононарушения. Малко по-късно, по гледище на основния прокурор Сотир Цацаров, експресно бе призната законова корекция за незаконното произвеждане на цигари.

Месеци по-късно Стайков получи още едно обвиняване – за обявление на погрешни данни за да се получат пари от еврофондове за земеделие. Това обвиняване докара до арести и тотална чистка в управлението на фонд " Земеделие ". В последна сметка бяха повдигнати обвинявания на петима души.

През пролетта юристите на Стайков желаеха наблюдаващият делото прокурор Ангел Кънев да си направи отказ, защото стана ясно, че той е купувал аграрни земи от компания, благосъстоятелност на главния съперник на обвинения в алкохолния бизнес – " Винпром Пещера ". Прокурорът отхвърли, а управлението на държавното обвиняване го отбрани.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР