Антикорупционната комисия е неефективна в този си вид. Това е

...
Антикорупционната комисия е неефективна в този си вид. Това е
Коментари Харесай

Йорданова: Антикорупционната комисия е неефективна в този си вид

Антикорупционната комисия е неефективна в този си тип. Това е мнението на правосъдния министър Надежда Йорданова. Тя съобщи още, че е в очакване, какво ще е мнението на КПКОНПИ, която ревизира основния прокурор Иван Гешев.

„ Що се отнася до лишаване на нелегално добито имущество, данните сочат, че се почитат 62% от предявените искове. Част от тях се предявяват отчасти, другите се отхвърлят”, сподели Йорданова.

Тя отхвърли да разкрие естеството на сигналите против обвинител „ номер 1 “, които са постъпили при нея, само че е в очакване, какво ще разкрие Антикорупционната комисия. Правосъдният министър съобщи, че ще изчака и решението на Конституционния съд на 8 февруари преди да разгласи идващия си ход. Висшите магистрати би трябвало да се произнесат дали министърът на правораздаването има право да желае предварително освобождение от служба на основния прокурор.

Правосъдният министър отговори и на Асоциацията на прокурорите, които в писмо желаеха да се включат в разискването на правосъдната промяна. Приоритет трябвало да бъде разискването на неприкосновеността на основния прокурор. Надежда Йорданова изрази терзанието си от бавния ход на делото за банкрута на КТБ.

„ Аз съм извънредно обезпокоена от неговото развиване. То беше употребявано по един сполучлив метод за изпирането на Пеевски”, сподели тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР