Античен фестивал ''Сердика е моят Рим'' ще се проведе в

...
Античен фестивал ''Сердика е моят Рим'' ще се проведе в
Коментари Харесай

Античен фестивал Сердика е моят Рим ще се проведе този уикенд в София

Античен фестивал ''Сердика е моят Рим'' ще се организира в столицата на 21 и 22 септември. Той е първият по рода си фестивал на историческите реконструкции, отдаден на популяризирането на богатото културно-историческо завещание на София от времето на император Константин Велики. Фестивалът ще запознае жителите и гостите на града с ранната история на Сердика – ще бъдат показани както значими за интервала събития, по този начин и ежедневния обичай, нрави и традиции на римляните и варварските племена, населявали тези земи.

''Сердика е моят Рим'' ще започва на следващия ден в 10:30, а в неделя началният час ще е същият. Откриването ще е на пл. ''Независимост'' 1. Сцена на фестивала ще станат реставрираните антични обекти в сърцето на града. Археологическият парк ''Западна Порта на Сердика'' ще се трансформира във боен лагер, а по улиците на Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “ още веднъж ще се разхождат римски жители, занаятчии, търговци и магистрати.

Фестивалът е проведен от сдружениe за антични реконструкции ''Мос Майорум Улпие Сердице'' и ще събере над 140 реконструктори от България, Румъния, Унгария, Австрия и Естония. Партньори на събитието са Столична община и Регионален исторически музей – София, а планът е финансиран от Програма „ Култура” на Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР