Антибиотиците убиват не само лошите, но и добрите бактерии, а

...
Антибиотиците убиват не само лошите, но и добрите бактерии, а
Коментари Харесай

Кои са най-добрите природни антибиотици

Антибиотиците убиват освен неприятните, само че и положителните бактерии, а също така от време на време основават устойчивост. Затова от ден на ден хора избират естествената медицина. Има някои храни, които имат натурално антибактериално деяние. Те са чудесни естествени антибиотици, само че без нездравословните странични резултати на химията. Представят ги в канала  " Баба знае "  във vbox7

Мед

Медът е един от най-старите естествени антибиотици, датиращ от антични времена. Египтяните постоянно употребявали меда като натурален антибиотик и защитно средство. Медът съдържа водороден прекис - източник, който може да изясни някои от неговите антибактериални свойства. За да употребявате меда като антибиотик, нанесете го непосредствено върху раната или проблематичното място. Една супена лъжица заран в топъл чай оказва помощ превантивно и лекува вътрешни инфекции.

Чесън

Чесънът има дарба да елиминира нездравословните бактерии, да чисти вирусите от кръвта и да оказва помощ при заболявания на вътрешните органи и дихателните пътища. Той намалява кръвното налягане и предотвратява образуването на кръвни съсиреци. В една скилидка чесън се съдържат повече от 400 потребни съставния елемент.

Чесънът е богат на естествени антиоксиданти, които унищожават свободните радикали и укрепват имунната система. Чесънът съдържа химичното съединяване алицин, което е богато на органична сяра и е основният съставен елемент в битката с нездравословните бактерии. Алицинът се извлича посредством смачкването и нарушаването на целостта на скилидките.

Етерично масло от риган

Карвакрол е съставна част, открита в етеричното масло от риган и има значими лечебни свойства. Установено е, че маслото от риган оказва помощ за лекуване на стомашни язви и понижава възпалението.

За лекуване на гъбични инфекции по кожата, прибавете една капка етерично масло от риган в чаена лъжичка зехтин или кокосово масло. Нанесете сместа върху засегнатата област.

Можете също по този начин да употребявате дифузер за ароматерапия с масло от риган, с цел да подпомогнете изчистването на синусовите инфекции. Не би трябвало да приемате етерично масло от риган или да употребявате неразредено етерично масло върху кожата.

Етерично масло от мащерка

Много натурални домашен почистващи препарати употребяват етерично масло от мащерка. Доказано е, че това масло е изключително потребно срещу устойчиви на антибиотици бактерии.

Етеричното масло от мащерка е единствено за външна приложимост. Не би трябвало да приемате масло от мащерка през устата. Преди да приложите върху засегнатата област, не забравяйте да разредите етеричното масло с равни елементи друго масло – зехтин, кокосово.

Прилагането на неразредено етерично масло върху кожата може да аргументи инфектиране и раздразнение.
Хората с високо кръвно налягане или хипертиреоидни проблеми не би трябвало да употребяват етерично масло от мащерка.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР