Антибиотичната комбинация с INN Ceftalozane+tazobactam да бъде включена като опция

...
Антибиотичната комбинация с INN Ceftalozane+tazobactam да бъде включена като опция
Коментари Харесай

Нови терапевтични опции са включени в актуализирано ръководство по нефрология и диализа

Антибиотичната композиция с INN Ceftalozane+tazobactam да бъде включена като алтернатива за лекуване на усложнени интраабдоминални инфекции, изострен пиелонефрит и усложнени инфекции на пикочните пътища. Това предлага план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 от 7 ноември 2019 година за приемане на Фармако-терапевтично управление по нефрология и диализа, оповестен в Портала за публични съвещания strategy.bg.

Друго предложение е обвързвано с включването на препарата finerenone в лечебните схеми, прилагани при хронично бъбречно заболяване с албуминурия, обвързвано със захарен диабет вид 2 при възрастни пациенти.

„ Finerenone е нестероиден селективен антагонист на минералкортикоидния рецептор (MR), който се задейства от алдостерон и кортизол и контролира генната транскрипция. Свързването му с MR води до образуването на характерен комплекс рецептор-лиганд, който блокира набирането на транскрипционни коактиватори, включващи се в експресията на провъзпалителни и профиброзни посредници. Международните рекомендации ADA (Американска диабетна асоциация) и KDIGO 2022 включват Finerenone като допълнение към общоприета терапия при пациенти със захарен диабет вид 2 и хронично бъбречно заболяване, при които има стойности на eGFR ≥25 ml/min за 1.73 m2, естествена серумна централизация на калия и албуминурия (≥30 mg/g [≥3 mg/mmol]), макар оптимално търпима доза на РААС блокери “, гласи предлагането на вносителите.

Също по този начин в раздел „ Лечение на анемията при хронично бъбречно заболяване “ на всички места в текста „ Evrenzo “ да се заличи, а в раздел „ Лечение на главните нарушавания в алкално-киселинното и водноелектролитното равновесие “ „ Lokelma “ да се размени със „ Sodium zirconium cyclosilicate “, се предлага с измененията.

Проектът е отворен за публично разискване до 25 април т.г., а мнения по него могат да се изпращат на адрес .

С цялостния текст на плана и претекстовете към него можете да се запознаете .

 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР