Антибългарската истерия никога не си е отивала от Република Северна

...
Антибългарската истерия никога не си е отивала от Република Северна
Коментари Харесай

Проф. Павлов: Пендаровски опитва да замете проблема под килима, антибългарската истерия никога не си е отивала от РСМ

" Антибългарската нервност в никакъв случай не си е отивала от Република Северна Македония. Това е една систематична наклонност, която в никакъв случай не е прекъсвала. Просто тя доближи до немислими върхове с побоища, опит за палеж, със пукотевица. Виждаме, че фокусът не инцидентно е в Охрид, защото този град е най-яркият знак за връзките сред двете страни – това е столицата на цар Самуил “. Това съобщи историкът проф. Пламен Павлов пред " Фокус ". 

" Виждаме опити от македонска страна, имам поради президентът Пендаровски, а и други македонски политици, които се пробват да заметат казуса под килима, да се набеждава, че България е отговорна ", добави още проф. Павлов.  

" Аз съм ставал очевидец на сходни случаи пред 20 година, когато съм се разхождал с моя издател в Скопие, тъй че сега попадам в графата на тези, които са нежелани в Македония, допускам ", добави Павлов. " Как македонските управляващи считат да забранят диалозите за общата история, не ми е ясно. Същото се отнася и за клуб " Цар Борис Трети ". Много медии не схващат, че става дума за цивилен организации там, а не за нещо което е основано от българската страна “, добави историкът. 

" Въпросът е, че не може да се забранят диалозите за общите корени, за общото минало, за цар Самуил, за Гоце Делчев, както приканва президентът Пендаровски, тъй като щяло да стане нещо ", добави проф. Павлов и попита: " Кой ще ми забрани на мен да слага цвете на гроба на Гоце Делчев? “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР