Антъни Иванов е голямото име на българския спорт в последните

...
Антъни Иванов е голямото име на българския спорт в последните
Коментари Харесай

Антъни Иванов: Искам да бъда световен и олимпийски шампион

Антъни Иванов е огромното име на българския спорт в последните два дни. Българинът сътвори сензация на Световното състезание по плуване в Будапеща с четвърто време в сериите на 200 метра бътерфлай с нов народен връх, последвано от класиране за финала, който е довечера в 19,01 часа.

И до момента в който доста от спортните почитатели у нас едвам в този момент научават за огромния ни гений в плуването, от известното телевизионно предаване Trans World Sport видяха Антъни по-рано и направиха любопитен филм за него през април.

Той бе сниман в Сандански, където европейският вицешампион за младежи се приготвя постоянно. В него Антъни приказва за големите си упоритости в плуването, които стигат до международния и олимпийския връх.

Иванов разкрива и проектите си за бъдещето, които включват тръгване за Съединени американски щати и следване в университет, където да развие още повече плуването си.

" Говорил съм с съвсем всички треньори в Америка, уповавам се да отида да изучавам там със стипендия, с цел да мога да се устоявам самичък ", споделя геният, който тренира по 3 пъти дневно, а в свободното си време обича да бъде с другари и фамилията си, както и да яде обичайната българска храна.

" Надявам се да бъда олимпийски първенец в Токио, а в случай че не в Токио ще опитам още веднъж през 2024. Надявам се да стана и международен първенец сред времето, в което отида в Съединени американски щати и Олимпиадата. Мисля, че в случай че всичко е ок ще имам действителен късмет да се боря за олимпийски орден през 2020. "

" Да надвивам ме стимулира доста, фактът, че още не съм постигнал задачите си, е най-голямата ми мотивация. Ще продължа да работя крепко до момента в който не ги реализира ", добавя амбициозният плувец.

В 8-минутния филм за Иванов приказват още татко му Антон и треньорът Никола Вакареев, който е бил ментор и на двамата и прави паралел посред им. Самият Антъни приказва и за своя кумир Майкъл Фелпс, който на неговите години също получава достойнството да изгрее в репортаж на Trans World Sport.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР