Антъни Фаучи, най-добрият правителствен експерт в областта на общественото здраве

...
Антъни Фаучи, най-добрият правителствен експерт в областта на общественото здраве
Коментари Харесай

Фаучи: Срещите ми с Тръмп драстично намаляха


Антъни Фаучи , най-хубавият държавен специалист в региона на публичното здраве и член на националната коронавирусна работна група съобщи, че към този момент не е в непрекъснат контакт с Доналд Тръмп , което евентуално ще провокира нови страхове, че той ще бъде отблъснат от Белия дом, оповестява " Гардиън ".

Пандемията продължава да опустошава общности в Съединени американски щати , където смъртността доближи до 105 000 души , а предишния месец Фаучи предизвести Конгреса на Съединени американски щати по време на чуване, че вирусът към момента не е под надзор.

Попитан дали президентът беседва постоянно с него за работата и имунизацията против Covid-19, той изясни, че " не... Както евентуално забелязахте, срещите на работната група не се случват толкоз постоянно в последно време. И сигурно срещите ми с президента фрапантно понижиха. "

Фаучи означи, че те са имали срещи на работната група всеки ден, в това число и през уикенда, и че постоянно двамата са разговаряли след срещите, като преценя, че преди месец те са се срещали четири пъти седмично.
 Тръмп не е удовлетворен от предпазливостта на Фаучи и не приема предизвестия
Тръмп не е удовлетворен от предпазливостта на Фаучи и не приема предизвестия

Страната е раздвоена, а критици упрекват Тръмп в хазарт с човешки живот

Директорът на Националния институт по алергия и инфекциозни болести разяснява пред СиЕнЕн, че не е разговарял и не се е срещал с Тръмп от две седмици и че последният им контакт е на 18 май, по време на видеоконференция с губернаторите.

Фаучи неведнъж е предупреждавал против бързането да се отвори още веднъж Америка за бизнес и обществено придвижване , до момента в който не бъдат изпълнени федералните насоки, включващи непрекъснато понижаване на новите случаи и съществуване на съответни тестови и болнични уреди.

" Има действителен риск да предизвикате зараза, която може да не съумеете да контролирате . Това освен води до страдалчество и гибел, само че даже може да ви върне от пътя за икономическо възобновяване. "

Но Тръмп, макар федералните насоки, внезапно и неведнъж отхвърля личния си водещ специалист и прекарва седмици, призовавайки губернаторите на страната да отворят страната още веднъж, до момента в който приказва за вероятността за ваксина с невиждана скорост и бързо икономическо възобновяване, като и двете надалеч не са солидни вероятности.

Тръмп също акцентира дезинформация по отношение на лекуването на ковид, промотирайки лекарството срещу малария хидроксихлорохин като чудодейно лекарство и по-късно очевидно самичък го приема, макар песимистичните скорошни изследвания и федералните регулатори, които предизвестяват, че може да бъде рисково, когато се приема или като профилактика против Covid -19, отвън клинично изпитване.

Фаучи се опита тактично да обезсърчи ентусиазма на президента за хидроксихлорохин и антивирусното лекарство хлорохин.
 Съединени американски щати разполага с три месеца за възобновяване на медицинските ресурси
Съединени американски щати разполага с три месеца за възобновяване на медицинските ресурси

Предупреждават 9 от най-изтъкнатите учени в Съединени американски щати

Преди това Белият дом и самият Тръмп отхвърлиха въпросите за напрежението сред президента и Фаучи като " медийно викане ". След като консервативните коментатори настояха за неговото уволняване, Белият дом съобщи: " Президентът Тръмп не уволнява доктор Фаучи. "

Призивите за премахване на Фаучи са насърчавани най-агресивно от про-Тръмп ревностни почитатели в извънредно дясната медийна екосистема .

Когато работната група към момента организираше ежедневни брифинги за пресата, предавани по малкия екран в Белия дом, Тръмп сподели за Фаучи: " Днес влизам, слушам, че ще го уволня. Не го отстранявам. Мисля, че той е прелестен човек. "

Напоследък Фаучи прави по-малко изявленията , макар че предизвести, че въпреки напъните за преодоляване на вируса да вървят в вярната посока, това " по никакъв метод не значи, че ние го направляваме ".

Сега има терзания, че митингите в цялата страна , ще разпространят повече ковид - до момента в който най-хубавият специалист по публично здраве в Америка е отблъснат от Белия дом.
 Тръмп се нахвърля на всички учени, чиито открития му опонират
Тръмп се нахвърля на всички учени, чиито открития му опонират

Отхвърля научни проучвания и изяснява, че са политически мотивирани

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР