Анонимен сайт в интернет изпраща фалшиви медицински сестри в домовете

...
Анонимен сайт в интернет изпраща фалшиви медицински сестри в домовете
Коментари Харесай

Огромна измама застрашава живота на хиляди болни и наивни българи

Анонимен уебсайт в интернет изпраща подправени медицински сестри в домовете на заболели, сигнализира в. „ Монитор “. Въпросната интернет платформа се популяризира като народен портал за медицински услуги (www.медицински-сестри.com), като на нея има лист с дами, показани за медицински сестри, подготвени да извършват здравни услуги против възнаграждение, написа Блиц. 
 



Профилите на част от тях са със фотоси, оповестени са и цените на услугите, които правят, само че се оказва, че единственото изискване за вписване на кандидатка за работа е да изпрати по  банков път 59 лв.. Срещу тях обявата се разгласява за 3 месеца. Изискване за даване на тапия, която да подсигурява, че лицето може да извършва декларираните в рекламата услуги, няма. На платформата не са посочени за противоположна връзка нито телефони, нито имена на шефа и екипа. Няма и физически адрес. Контактите се реализират посредством e-mail. Вече имаме сигнали от пациенти за неучтивост от страна на предлаганите услуги на уеб страницата, сподели Пенка Георгиева, ръководител на Пациентски организации „ Заедно с теб “.

50-годишна жена с тежка диагноза се постанова да пропусне един ден животоподдържаща операция, откакто здравна сестра от въпросния уебсайт не идва да й я направи. След това намира в платформата друга, която въпреки всичко се явява, само че прави операцията извънредно непрофесионално.

„ На 1 август имах потребност от вливане по лекарско наставление и утвърждение в домашни условия. За задачата потърсих услугата в интернет от упоменатия „ портал “. Намерих жена „ сестра “, която просто не пристигна в уговорения час. Изгубих през целия ден, до момента в който намеря втора жена „ сестра “, която пристигна. Тя направи вената ми на сито, само че вливане по този начин и не съумя да направи “, описа пострадалата и добави, че без значение от напъните си не съумяла да реализира никаква връзка със притежателя на уеб страницата, с цел да се оплаче.

„ Не се доверявайте на този уебсайт, не е ясно какъв човек ще изпратят в дома ви. Там са регистрирани и хора, които нямат нищо общо с медицината “, предизвести една от медицинските сестри с оповестена публикация там. Жената, която е с 20-годишен стаж в една от общинските лечебни заведения в столицата, се записала в уеб страницата, с цел да припечели някой лев с спомагателен труд. Скоро обаче схванала, че множеството там са аматьорки, и поискала да изтрият обявата й. Все още обаче името и телефонът й стоят там.

Регистрираха даже 16-годишна
Шестнадесетгодишно момиче съумя да се записва в така наречен Национален портал за медицински услуги (www.медицински-сестри.com) против 59 лв., изпратени по банков път. В профила си малолетното девойче се показа като здравна сестра с дълготраен опит и единствено дефинира цените на медицинските услуги, които извършва. На тийнейджърката не беше поискано нито фотокопие от дипломата, нито каквито и да било други данни, удостоверяващи, че тя в действителност е здравно лице. Обявата й ще бъде забележима, откакто момичето внесе 59 лева по банков път.

Председателката на Пациентски организации „ Заедно с теб “ Пенка Георгиева също се записва като „ здравна сестра “, без да й бъде поискана тапия. Тя също не е превела желаната сума, с цел да бъде забележима обявата й.

„ Аз персонално се записах, бях утвърдена и получих банкова сметка, на която да преведа избрана сума за моята реклама като „ здравна сестра “, без да имам тапия и без да ми е поискано никакво доказателство за здравно обучение за следните действия: слагане на венозна инжекция – 20.00 лева, подкожна инжекция – 5.00 лева, мускулна инжекция - 5.00 лева, промяна на превръзка – 15.00 лева, венозно вливане 30.00 лева, слагане на абокат – 20.00 лева, промяна на катетър – 10.00 лева, премерване на кръвно налягане – 5.00 лева, клизма – 20.00 лв. “, разясни Георгиева.

Пациентски организации „ Заедно с теб “ изпрати в понеделник сигнал до здравния министър Кирил Ананиев и Милка Василева - ръководител на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.

„ Управителният съвет на асоциацията се събира във вторник, с цел да решим по какъв начин да постъпим и кого да сезираме във връзка с този уебсайт. Такива разгласи уронват престижа на специалността ни, не можем да допуснем да се хвърля леке върху съсловието “, разяснява Василева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР