Анна Заркова разказва за убийството на Андрей Луканов и погребаните

...
Анна Заркова разказва за убийството на Андрей Луканов и погребаните
Коментари Харесай

„Смъртта на Бялата лисица“ е новата книга на известната журналистка Анна Заркова

Анна Заркова споделя за убийството на Андрей Луканов и заровените с него комунистически секрети в книгата „ Смъртта на Бялата лисица “, оповестява бта, цитирайки издателите от „ Колибри “.

Премиерата е на 17 април в „ Червената къща “ на столичната улица „ Любен Каравелов “ 15.

„ Всички герои в тази книга са същински персони, чиито имена, каузи и думи са записани от мен и други публицисти “, споделя авторката.

На 2 октомври 1996 година пред дома му е убит Андрей Луканов – знаков политик от годините на българския преход, министър-председател в две държавни управления, народен представител, именуван уважително „ Архитекта на мирния преход ” и пренебрежително „ Бялата лисица ”, пишат издателите.

По думите им в книгата си Анна Заркова осветява истината, като дава на читателя събраната от нея обширна информация по този случай - записаното в свои и на други публицисти изявленията, чутото в правосъдните зали, споделеното на „ четири очи ” с партийни деятели и магистрати, с служители на реда и някогашни пандизчии, с обеднели новобогаташи и шефове на банкрутирали банки. 

Анна Заркова е дълготраен проверяващ публицист,

виновен редактор и коментатор във вестник „ Труд ”, колумнист във вестник „ Галерия ”, основен секретар и член на Управителния съвет на Съюза на българските публицисти (2020–2024). Автор е на трилогията „ Големите убийства ” и на книгите „ Изгаряне ”, „ От Вапцаров до Живков и останалите ”, „ Българската мафия, както я видях ”, „ Главните прокурори ” и „ Свободни в словото ”. Носителка е на „ Орел ” – огромната премия за кураж на Международния съюз на публицистите (Вашингтон), и на „ Златно перо ” (СБЖ, София).

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР