Анкета показа, че популярността на британския принц Хари и съпругата

...
Анкета показа, че популярността на британския принц Хари и съпругата
Коментари Харесай

Популярността на принц Хари и съпругата му Меган е спаднала рекордно

Анкета сподели, че известността на английския принц Хари и брачната половинка му Меган, които са херцог и херцогиня на Съсекс, е спаднала рекордно, заяви ДПА.

Почти две трети от британците са с негативно мнение за Хари и Меган, съгласно социологическото изследване на института YouGov за отношението към представители на английското кралското семейство, добавя Българска телеграфна агенция.

Резултатите бяха оповестени, до момента в който се чака завръщането на двойката с двете й деца във Англия за честването на 70-годишнината на трона на кралица Елизабет Втора. Хари и Меган се отхвърлиха от отговорностите си в кралското семейство, когато се реалокираха да живеят в Северна Америка.

Оценката на благосклонността към Хари е спаднала от минус 25 през март на минус 26 през май, като 58 % от интервюираните са с негативно отношение към него и 32 % с позитивно. Резултатът на Меган е още по-лош - две трети от хората няма положително мнение за нея.

Отношението към Хари се промени внезапно от 2018 година Тогава той беше най-популярният представител на кралското семейство измежду британците - 77 % от тях го харесваха.

Хари остава по-популярен измежду младите - 42 % от 18 до 24-годишните са с позитивно мнение за него, а 33 - с негативно.

В тази възрастова група 38 % харесват Меган и 36 % - не я харесват.

Анкетата разкри също, че кралица Елизабет Втора е най-популярният човек в кралското семейство. 80 % от британците са с позитивно отношение към монарха, при 12 % с негативно. Нейната оценка е плюс 69.

Цели 77 % мислят, че принц Уилям, херцог на Кембридж, ще е добър крал, спрямо 57 % с такова мнение за татко му принц Чарлз.

Седмина от 10 британци мислят принц Уилям за добър ролеви модел, при единствено трима от 10 с такова мнение за брат му Хари.

Анкетата е извършена измежду 1692 пълнолетни на 18 и 19 май.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР