Анкара. Визитата на руския президент Владимир Путин е предвидена за

...
Анкара. Визитата на руския президент Владимир Путин е предвидена за
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: Путин ще посети Турция след Олимпиадата

Анкара. Визитата на съветския президент Владимир Путин е планувана за интервала след Зимните олимпийски игри в Пекин. Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу на взаимна конференция с сътрудника си от Централноафриканската република Силви Байпо-Темон в четвъртък в Анкара, представен от “Анадолската организация “ .

„ Посещението на президента на Руската федерация през януари е невероятно заради натоварения график на съветския президент. Преди това посещаване турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще посети Украйна. Надявам се, че договарянията с съветската и украинската страна ще допринесат за понижаване на напрежението “, акцентира Чавушоглу.

Турският водач напомни позитивните връзки на Турция с Украйна и Русия, като изрази подготвеност за ходатайство в името на запазването на стабилността в района.

Чавушоглу акцентира значимостта на намаляването на ескалацията посредством разговор.

Според него Анкара е наясно, че сходни рецесии не могат да се разрешат с една или две срещи. „ Основното в този въпрос е продължаването на преговорния развой “, сподели Чавушоглу.

Турският министър засегна и въпроса за нормализирането на връзките сред Турция и Армения, като сподели, че идващите стъпки в тази посока ще се дефинират от специфичните представители на двете страни.

Според него Турция се застъпва за разговор с всички страни, в това число и с Армения.

Чавушоглу напомни, че Анкара преди този момент е изпратила покана за присъединяване в дипломатическия конгрес в Анталия до арменския външен министър Арарат Мирзоян и специфичния представител на страната за нормализиране на връзките с Турция Рубен Рубинян.

„ Ден преди този момент стана известно за вероятно посещаване в Анталия и на министър-председателя на Армения (Никол Пашинян) “, сподели Чавушоглу.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР