Анкара. Русия не трябва да се разделя на зони на

...
Анкара. Русия не трябва да се разделя на зони на
Коментари Харесай

РИА Новости: Владимир Путин заяви, че е недопустимо Сирия да се раздели на зони на влияние

Анкара. Русия не би трябвало да се разделя на зони на въздействие, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на тристранна среща с турския и иранския водачи Реджеп Тайип Ердоган и Хасан Роухани, цитира думите му РИА Новости .
" Заявяваме, че е неприемливо разделянето на Сирия на зони на въздействие ", съобщи Путин по време на тристранна среща.
„ Вярвам, че процесът в Астана, чиито гаранти са Русия, Турция и Иран, е ефикасен механизъм за улеснение на уреждането на сирийския спор ", съобщи съветският президент, като акцентира, че филантропичната поддръжка би трябвало да се дава на всички сирийци, без политизация и други предварителни условия.
" Надяваме се интернационалната общественост, изключително Организация на обединените нации, нейните профилирани организации, да вземат участие по-активно в филантропичната помощ за Сирия. Те би трябвало да дават по-значителна помощ за възобновяване на унищожената инфраструктура... Разбира се, такава поддръжка би трябвало да се дава на всички сирийци, без никаква дискриминация,политизация и предварителни условия ", сподели Владимир Путин.
Зоната за деескалация в Идлиб не може да служи като трамплин за провокации, належащо е взаимно да се противодейства на терористичната опасност в Идлиб, предизвести съветският държавен глава.
" Неотложната задача е да продължи безкомпромисната битка с терористичните групировки в Сирия. Най-тревожна е към момента напрегнатата обстановка в единствената останала зона за деескалация в Идлиб, където терористичните организации неотдавна ускориха интензивността си ", сподели той..
Руският президент Владимир Путин съобщи, че продължаването на битката против тероризма се преглежда като незабавна задача в разрешаването на сирийската рецесия.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР