Анкара/Багдад. Турция и Ирак трябва незабавно да открият граничния пункт

...
Анкара/Багдад. Турция и Ирак трябва незабавно да открият граничния пункт
Коментари Харесай

Иракски Туркменски фронт: Турция и Ирак трябва да отворят незабавно нов ГКПП, за да осуетят американските доставки за ПКК

Анкара/Багдад. Турция и Ирак би трябвало неотложно да открият граничния пункт „ Овакьой “, с цел да основат опция на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Фишхабур “, който сега се употребява от Вашингтон, с цел да доставя оръжия на терористите от Работническата партия на Кюрдистан (ПКК) в Сирия, според думите на бележит иракски политик, представен от електронното издание на турския вестник Yeni Safak .
В извънредно изявление за турското издание, представителят на „ Иракския туркменски фронт “ в Турция Хичран Казанчъ уточни, че „ Овакьой “ би трябвало да бъде отворен незабавно и „ без всякакво закъснение “.
„ Пътят от „ Овакьой “ до Багдад има решаващо комерсиално, военно и политическо значение. Транспортният кулоар би трябвало да бъде отворен от точката, където се съединяват границите на Ирак, Турция и Сирия и да продължи чак до Багдад през Талафер и Мосул. Той ще има огромен стопански, както и политически и боен триумф “.
Казанчъ акцентира, че сходен път ще нанесе сериозен удар по Съединени американски щати, поставяйки завършек на снабдителната линия сред Сирия и Ирак.
„ Ако бъде приключен планът Овакьой – Багдад, пътят, който Съединени американски щати употребяват, с цел да доставят оръжие на ПКК ще бъде затворен “.
Yeni Safak разяснява, че Съединени американски щати са снабдили терористичната организация ПКК/ „ Отрядите за национална самозащита “ (ОНС) с повече от пет хиляди камиона, натоварени с оръжия, които сякаш са за битката против „ Ислямска страна “, макар многократните предизвестия на Анкара, че групата е сирийска издънка на терористичната формация ПКК. Турското издание напомня, че ПКК попада в описите на терористичните организации на Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз. Тя води въоръжена битка в югоизточна Турция от 1984 година и в този интервал са починали повече от 40 хиляди души.

ПКК в Синджар

„ Операцията, която бе извършена от милициите „ Хашд ал Шааби “ през последните няколко дни не беше нищо повече от заблуждаваща маневра. Терористите от ПКК, преоблечени в униформи на „ Хашд ал Шааби “, се пробваха да избегнат допустима намеса на Турция. Преди в региона имаше отряди на „ Пешмерга “ (иракски кюрдски военни формирования). Когато „ Ислямска страна “ дойде в района, нейните бойци се предадоха пред ПКК и избягаха. В следствие ПКК основаха фронтова група под името „ Отряди за самозащита Шингал “. Сега групата, за която те настояват, че е локална силова конструкция, е формирана от терористи от ПКК “, съобщи Казанчъ.

Американските конвои за ПКК

Съединени американски щати, които съгласно данните, показани от „ Йени Шафак “, са снабдили терористичната организация ПКК с товарите от пет хиляди камиона и две хиляди транспортни самолета цялостни с оръжия, боеприпаси и бронирани машини, не престават да доставят бойците, които окупират региона наоколо до мястото, където се съединяват границите сред Сирия, Ирак и Турция.
Според локални източници, следващ американски ескорт, претрупан с машини и контейнери, е минал границата на Сирия от Ирак преди няколко дни.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР