Анимиран котарак, раздразнен от досадната мишка, която живее в дома

...
Анимиран котарак, раздразнен от досадната мишка, която живее в дома
Коментари Харесай

Том и Джери: войната между котката и мишката навърши 80 години

Анимиран котарак, нервиран от досадната мишка, която живее в дома му, измисля лицемерен проект да я залови, като залага капан с вкусно сиренце. Умната мишка, разгадала проекта, безвредно измъква сиренето и препуска към дупката си с цялостен стомах.

Вероятно можете да се досетите какво се случва по-късно. Историята приключва както съвсем постоянно: котаракът пищи от болежка, откакто следващият му разрушителен проект се е обърнал против него.

Сюжетът може да е прочут, само че историята зад него може да не е. Анимационната поредност извървява пътя от премията на Академията до кино продукция, проникнала зад Желязната завеса от студената война – по този начин Том и Джери, които тази година навършват 80 години, се трансформират в една от най-известните двойки анимационни герои в света.

Дуото се ражда от отчаянието на анимационния отдел на MGM, където работят основателите му – Бил Хана и Джо Барбара. Те се мъчели да реализират триумфа на други студия, основали хитови герои като Мики Маус.

От досада аниматорите, и двамата ненавършили 30 години, почнали да рисуват личните си хрумвания. Барбара си спомня, че харесали простата идея за анимационен филм за котката и мишката, с спорове и гонене, макар че това било правено безчет пъти преди.

Първият епизод вижда бял свят през 1940 година Дебютът е шлагер и студиото печели Оскар за най-хубав анимационен късометражен филм. Въпреки работата си, аниматорите не били кредитирани за успеха.

Промяната настава след писмо от авторитетен фабрикант от Тексас с запитване по кое време ще види още епизоди за „ прелестните анимационни котка и мишка “.

Така Джаспър и Джинкс, както се споделят в първия епизод стават Том и Джери.

Понякога другари, от време на време врагове – тяхното съревнование и карикатурно принуждение става обичано и на възрастните в киносалоните. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР