Anheuser-Busch InBev SA ще продаде австралийското си подразделение на японската

...
Anheuser-Busch InBev SA ще продаде австралийското си подразделение на японската
Коментари Харесай

AB InBev се отказа от IPO и продава австралийския си бизнес

Anheuser-Busch InBev SA ще продаде австралийското си поделение на японската Asahi Group Holdings против $11,3 милиарда, в това число насъбрания дълг, оповестява The Wall Street Journal. Производителят на бира подхваща хода, като част от тактиката си за продажба на активи и ръководство на дълга, откакто се отхвърли от първичното обществено предложение на азиатско-тихоокеанския си бизнес, което щеше да стане най-голямото за 2019 година.

Отказът от IPO пристигна предходната седмица. Процедурата трябваше да събере близо $10 милиарда, само че компанията се отхвърли, като представен пазарните условия. Основната цел на предлагането на акции бе понижаване на дълга на компанията, само че съгласно анализатори и вложители избраната цена е била прекомерно висока.

В петък AB InBev, която продава една от всеки четири бири по света, към момента не е загърбила напълно концепцията за IPO, само че към този момент не е ясно по кое време ще бъде изработен опита.

Дружеството, което има стотици марки, записа бърз напредък откакто закупи редица по-малки компании. Сделките обаче я оставиха с дълг в размер на над $100 милиарда в миг, в който продажбите на бира в международен мащаб се забавят.

Очаква се продажбата да бъде приключена през първото тримесечие на идната година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР