Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени

...
Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени
Коментари Харесай

Готви се революционна промяна във Висшата лига

Английският футбол може да претърпи една от най-големите си промени от 1992 година насам, когато познатият формат на Висшата лига бе открит. 

Британският министър председател - Риши Сунак, е дал зелена светлина на план за самостоятелен кабинет, който да следи и дава отговор за обособени въпроси във Висшата лига. Тази концепция бе отхвърляна от клубовете и експертите дълго време, само че е напът да се случи, като формалното изаявление се чака през новата календарна година или най-малко след края на Мондиал 2022.

Ще бъде определен експерт, който да оглави този офис. Също по този начин ще има ръб от шефове и други чиновници, които ще наблюдават изкъсо за всичко протичащо се на Острова. Отборите ще бъдат държани под лупа. Изпълнителният шеф на Лийдс - Ангъс Киниър, бе един от най-големите съперници на подобен " надзираващ " орган. 

Големите шест - Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал, Тотнъм и Челси ще бъдат най-засегнати от основаването на сходен кабинет.

Кабинетът ще бъде узаконен от държавното управление и се чака да промени образа на Висшата лига. Главната задача на определените шефове ще бъде да наблюдават финансите на тимовете. Не се чака това да попречи на клубове като Ливърпул и Манчестър Юнайтед да бъдат закупени от представители на Близкия изток. 

“English football is set to undergo its biggest revolution since the formation of the Premier League in 1992 with the introduction of a football regulator in the new year. It will boost the representation of fans in the running of clubs… ”
— Ray Armfield
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР