Английските футболисти пропуснаха златен шанс за първи финал на световно

...
Английските футболисти пропуснаха златен шанс за първи финал на световно
Коментари Харесай

Английските футболисти бяха обявени у дома за герои и национални съкровища

Английските футболисти пропуснаха златен късмет за първи край на международно състезание от купата вкъщи през 1966 година Те обаче само че надминаха упованията и бяха оповестени за герои в родината си.

Отборът, воден от Гарет Саутгейт, получи доста висока оценка от медиите във Англия. За разлика от доста други шампионати този път британският отбор дойде в Русия със скромни упования поради играчите, с които разполага.

След като в предходни години на хартия надалеч по-силни сформира на Англия се поваляха с гръм и тропот, младата селекция на Саутгейт зарадва своите сънародници с първи полуфинал на международно състезание от 28 години. И едвам трети в историята на родината на футбола.

" Герои ", написа с огромни букви " Дейли мирър " след загубата в полуфинала с Хърватия. " Гордеем се с вас ", добавя британският таблоид в подзаглавието на челната си страница.

" Те се прибират вкъщи, само че всеки един е воин ", добавя в. " Сън " в същия дух.

" Национални съкровища ", гласи челото на " Мирър спорт ". И прибавя: " Смелите лъвове на Саутгейт върнаха вярата в британската фантазия макар агонизиращата загуба в Москва. Гордият треньор сподели: " Не можех да желая нищо повече от играчите ".

" Дръжте главите си високо вдигнати ", прикани " Дейли телеграф ". " Дейли експрес " се обърна към националния тим с признателност: " Изживяхме фантазията... Благодаря ти, Англия ".

 Английските футболисти бяха оповестени вкъщи за герои и национални съкровища

В същия звук беше и посланието на " Дейли мейл ": " Накарахте ни да се усмихваме, да се гордеем, да имаме вяра. Всеки един от вас е воин. Няма трофей този път, само че наподобява като началото на нещо, с което всеки англичанин би желал да свикне. Вчера беше мъчителна вечер, в този момент е разочароваща заран, само че, Гарет Саутгейт, отдаваме ви чест. "

Представянето на тима в Русия провокира поздравления и от принц Уилямс. По думите му този отбор е дал на почитателите " нещо, в което да имат вяра ".

Много някогашни играчи, анализатори и звезди също показаха удовлетворение и горделивост от постигнатото от Англия. " Този тим ни води до място, на което в никакъв случай даже не сме си и представяли, че ще стигнем ", сподели Гари Невил, който анализираше мача с Хървати за ITV.

" Преди три седмици хората даже не се интересуваха от британския народен тим. Те гледаха на него с обезсърчение. Сега всеки се влюби в него и всеки се гордее с него ", добави някогашният бранител на " Манчестър юнайтед ".
You’ve brought belief and the love of football back. Thank you boss from the whole nation ❤️⚽️ pic.twitter.com/2meUAFlIN5
— Marcus Rashford (@MarcusRashford) 12 юли 2018 година

Мениджърът на " алените дяволи " Жозе Моуриньо също поздрави британския тим и видя мотиви за оптимизъм.

" Това е млад тим. Повечето играчи ще вземат участие в идващото международно състезание, когато ще са натрупали по-голям опит на клубно равнище ", съобщи Моуриньо.

" Ако бях началник на Английската футболна асоциация, без никакво подозрение щях да оставя Гарет Саутгейт и Стив Холанд отпред на тима и щях да им дам късмет да го водят на идващото европейско и идващото международно състезание ", добави португалският треньор.

В същото време нападателят на Англия и " Юнайтед " Маркъс Рашфорд отдаде постигнатото на селекционера. " Ти ни накара да повярваме и още веднъж да заобичаме футбола. Благодаря ти от името на цялата нация ", написа той в " Туитър ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (437)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР