Футболни клубове, които никога не са изпадали от Висшата лига

...
Английската Висша лига се счита за една от най-вълнуващите лиги
Коментари Харесай

Английската Висша лига се счита за една от най-вълнуващите лиги не само в Европа, но и в света. И това е напълно логично предвид факта, че тя не само предлага на феновете футбол от най-високо ниво, но и поради това, че нито един отбор не е застрахован срещу изпадане.

И все пак, има няколко отбора, които от момента на създаването на Висшата лига не само присъстват там, но и никога не са изпадали от висшия английски ешелон.

Обичате динамиката на английския футбол, следите през сайтове като този тук двубоите и се питате дали отборът, който подкрепяте е сред “отличниците” или има шансове за изпадане от Висшата лига, предлагаме ви да прочетете материала до край.

Кои са футболните клубове, които никога не са изпадали от Висшата лига?

Арсенал

Арсенал е не само най-старият отбор във Висшата лига, но и е и единственият, който печели Лигата и остава непобедим през целия сезон.

Преди ерата на Висшата лига (1992 година), артилеристите винаги са заемали предни позиции във висшия футболен ешелон на Англия.

Техният престой в Първа дивизия датира от 1919/1920 година и оттогава до днес лондонският отбор никога не е бил застрашен от изпадане.

Челси

Едва ли за феновете е изненада, че Челси намира място в този списък. Лондонският отбор не само, че никога не е бил застрашаван от изпадане, но е и печелил титлата на Висшата лига цели 5 пъти.

Манчестър Юнайтед

Манчестър Юнайтед е един от най-популярните футболни клубове на Англия. Червените дяволи имат 20 титли от Първа дивизия и три титли от европейски първенства.

И макар, че през последните години нивото му не е толкова добро, Манчестър Юнайтед си остава един от най-великите и популярни отбори, който се радва на милиони поддръжници.

Ливърпул

Мърсисайдци са един от най-големите клубове в английския висш дивизион и е един от най-успешните в неговата история.

Ливърпул и Манчестър Юнайтед си съперничат не само като два от най-добрите отбора във Висшата лига и в Европа, но и по отношение на спечелените титли. (Манчестър Юнайтед има 20, а Ливърпул 19 титли в английски шампионати).

За сметка на едната титла по-малко, Ливърпул пък е най-успешният английски отбор в Европа, който е спечелил общо 6 европейски първенства по футбол през годините.

Тотнъм

Тотнъм Хотспър е още един лондонски клуб, който не е изпадал от Висшата лига от създаването ѝ до днес. Отборът влиза сред клубовете, които предлагат футбол от най-високо ниво през 1978/79 година и оттогава не е поглеждал назад.

Лондончани са били няколко пъти много близо до спечелването на титлата, но към момента второто място е най-голямото им постижение. Но това, че не са толкова успешни като някой други отбори съвсем не означава, че не са били винаги силен конкурент в лигата.

Евертън

Поставянето на Евертън в тази класация може да ви се струва доста чудно, но истината е, че карамелите имат много дълга история в английския футбол. Може да изглежда, че са по-скоро отбор от средна класа, но през годините клубът е печелил 9 пъти титлата на Първа дивизия.

Вярно е, че днес Евертън “стои” в долния край в класацията на отборите във Висшата лига и често пъти е бил застрашен от изпадане, но до сега това не се е случвало.

Брайтън

Сигурни сме, че ще се изненадате, че добавяме Брайтън е тази класация и донякъде имате право. Но ние го добавяме, тъй като, макар клубът да не присъства постоянно във Висшата лига, не е изпадал от нея след завръщането си през 2018 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР