Англия стартира с минимална победа с 1:0 над световния вицешампион

...
Англия стартира с минимална победа с 1:0 над световния вицешампион
Коментари Харесай

Англия стартира с минимална победа с 1:0 над световния вицешампион Хърватия

Англия започва с минимална победа с 1:0 над международния вицешампион Хърватия в група D на Евро 2020. Единственото попадение за домакините на Уембли вкара Рахим Стърлинг, който се възползва от неточности в отбраната на съперника в 57-ата минута.

Като цяло срещата беше най-вече позиционна и с тактическо надхитряне, а в последна сметка Англия си върна за провалянето на полуфинал на Световното състезание в Русия преди три години.

Мачът стартира с офанзиви на англичаните, като още в 6-ата минута можеха да стигнат до гол. Рахим Стърлинг изнесе доста бързо топката през центъра, комбинира с Фил Фодън на дясно. Фодън стреля добре към далечния ъгъл, само че прати топката в гредата. Малко по-късно и Ливакович на вратата на хърватите трябваше да избавя, откакто Калвин Филипс стреля от въздуха от границата на наказателното поле.

В първите 20-25 минути англичаните натиснаха крепко и Хърватия имаше проблеми с изнасянето на топката.
4 минути преди края на първото полувреме англичаните сътвориха още веднъж напрежение пред вратата на Хърватия. Рахим Стърлинг беше арестуван с ръце от Дуйе Чалета-Цар, което коства жълт картон и свободен удар пред Ливакович. Опасността обаче беше ликвидирана.

В 54-ата минута, след бездейност за 10 минути и от двете страни, хърватите сътвориха добра офанзива от ляво. Атаката мина през Перишич, Крамарич и удар на Модрич, избавен без проблеми от Пикфорд.

В 56-ата минута англичаните откриха резултата след офанзива от дясно на Калвин Филипс, само че и две нескопосани и закъснели изяви на отбраната на Хърватия. След това топката беше подадена в центъра на защитата към Стърлинг, а той съумя да вкара през шпагата на Чалета-Цар и излезлия да го срещне вратар Ливакович. Четири минути по-късно Англия можеше да стигне до втори гол след пробив на Мейсън Маунт от дясно и центриране. Хари Кейн обаче беше изпреварен.

В 66-ата минута Анте Ребич беше оставен с най-лесната задача от близко след благополучен рикошет от един от личните му съотборници. Но стреля настрана от дясната греда. Топката излиза отвън игра и Англия ще извърши удар от вратата.

До края на мача Хърватия опита няколко положителни офанзиви, както и много промени за вкарване на прохлада. Но не стигнаха до освен това от удар над гредата в последната минута.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР