Англия отново загуби с дузпи от Германия. Този път това

...
Англия отново загуби с дузпи от Германия. Този път това
Коментари Харесай

Англия и прокобата на дузпите

Англия още веднъж загуби с дузпи от Германия. Този път това се случи на полуфинала на европейското състезание за младежи до 21 години в Полша.

Несъмнено над обединенията на " Трите лъва " тегне поличба при осъществяването на 11-метрови наказателни удари.

През месец май Испания победи с 4:1 Англия след дузпи във финала на европейското за юноши до 17 години.

През 1998 година Англия губи от Белгия на финала на интернационалния шампионат " Крал Хасан II " в Мароко. Тогава в антигерой за островитяните се трансформира Роб Лий.

Но първият футболист, който не съумява да се разпише от углавен удар, е Стюарт Пиърс. Той пропуща на полуфинала на международното състезание през 1990 година против Германия. След него Кръс Уодъл също не вкарва и Англия отпада.

На Евро 2012 Англия среща Италия на четвъртфинал. Ашли Коул и Ашли Йънг изпускат дузпи, което праща " Скуадрата " на полуфинал.

Франция 1998 година Англия против Аржентина. Който е гледал мача надали в миналото ще не помни страхотния гол на Майкъл Оуен след солова акция. Или пък изгонването на Дейвид Бекъм след нарушаване против Диего Симеоне. Историята ще помни и двамата грешници - Дейвид Бати и Пол Инс, чиито пропуски от бялата точка класираха Аржентина напред.

Все отново Англия има и победа след осъществяване на дузпи. " Трите лъва " се класират за полуфиналите на Евро 96, откакто някогашният бранител на " Барселона " Мигел Анхел Надал не съумява да вкара за Испания.

На два пъти Португалия отстрани Англия след дузпи. Първият случай е на европейското през 2004, когато Дейвид Бекъм праща топката над вратата. Последвалият углавен удар на Дариъс Васел е отразен от Рикардо, а стражът самичък носи успеха на " мореплавателите " като санкционира Дейвид Джеймс от бялата точка.

Две години по-късно Португалия още веднъж побеждава Англия след трагични дузпи. На четвъртфинала на международното през 2006 година в Германия Оуен Харгрийвс е единственият футболист с бяла фланелка, който се разписва при наказателните удари. Пропуски вършат водачите на отбора - Стивън Джерард, Франк Лампард и Джейми Карагър.

Във вторник вечер състав на Англия за трети път позволи загуба от Германия след осъществяване на дузпи. На европейското през 1996 година, което се организира в Англия, " Трите лъва " отпадат на полуфиналите. Гарет Саутгейт в никакъв случай няма да не помни този пропуск.

Андреас Мьолер опъва мрежата и праща Бундестима на край против Чехия. Впоследствие Германия подвига купата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР