Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат

...
Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат
Коментари Харесай

Ангела Меркел - от физик до световен политик

Ангела Меркел – на прага на четвърти мандат. Това сочат броени дни преди изборите всички социологически организации. Очаква се резултатите от вота още веднъж да затвърдят позицията й на най-влиятелната жена в немската история. Но по какъв начин е извървяла пътя към политиката?

Такава е била Агнела-Доротеа на 3 години - на избирателен афиш. А надписа е: „ За една Германия, в която всеки може да стане всичко ”. Тогава Ангела Доротеа Кеснер едва ли е предполагала, че в миналото ще се трансформира в най-влиятелната жена в света. И нищо не е подсказвало, че по този начин ще стане. Момичето е родено в семейство на духовник и учителка. Израства в Темплин – град в Източна Германия с население от 17 000 души. 

Любими предмети на дребната ангела са математиката и съветския език. Обожава съветския език. Заради отличните познания печели орден за изключителни социалистически достижения. По-късно става и дейна част от Съюза на комунистическата юноша. В университета среща първия си брачен партньор. Така от Кеснер става Меркел. И двамата следват физика. Скоро обаче двамата се разделят. Разделя се и с физиката. Разделя се и с лявата концепция. От времето преди рухването на Берлинската стена остава единствено семейството – Меркел. Име, която напълно скоро ще научи целия свят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР