Ангел Христов от Братя Галеви е починал в дома си

...
Ангел Христов от Братя Галеви е починал в дома си
Коментари Харесай

Официално: Ангел Христов е починал в къщата си в Ресилово

Ангел Христов от Братя Галеви е умрял в дома си в село Ресилово Това излиза наяве от публично известие на ОД на МВР-Кюстендил.

На 3 юни /следобед/служители на районно управление (на МВР) Дупница са получили сигнал, че в дома си в село Ресилово е умрял 53-годишен мъж, разгласен за интернационално търсене и има публикуван червен бюлетин, се споделя в известието. Предприети са незабавни профилирани дейности. Служителите са открили, че има издадено известие за гибел от доктор от дупнишка болница, публикуван е и смъртен акт. Трупът е закаран за аутопсия в столична болница, осъществени са голям брой процесуални дейности, формирано е досъдебно произвеждане в районно управление (на МВР) Дупница. Случаят е докладван на прокурор от Оперативна програма – Кюстендил. В хода на работата са изпълнени и дадените инструкции от наблюдаващия прокурор. 

От община Дупница пък обясниха, че актът за гибел се сформира въз основа на известие за гибел, което се издава от умело здравно лице с нанесени реквизити- час на гибелта, дата, място, причина, име, фамилия, автограф, щемпел. Самият акт за гибел се сформира не по-късно от 48 часа. Длъжностното лице по гражданско положение, пристъпва към сформиране акта за гибел, точно откакто получи горецитираното известие и документ за идентичност на умрялото лице.

" В осъществяване на служебните си отговорности, лицето по гражданско положение Галина Палчева, с място на работа - Гробищен парк-Дупница, получава изискуемите документи, като в известието за гибел на лицето Ангел Христов е записан час на гибелта - 8,00 на 03.06.2023 година. Съобщението е принесено от чиновник на траурна организация. От последващата инспекция в Национална база данни въз основа на известието, се открива от госпожа Палчева, че има сбъркана фамилия и връща на приносителя известието за следващо правилно отразяване на имената. След период от време, известието е още веднъж донесено в Гробищен парк-Дупница, с нанесена смяна на семейството от здравно заведение с реквизити, отразяващи направената промяна. Тогава служебното лице пристъпва към актосъставяне за гибел. С цел отбягване на спекулации, е значимо да се посочи, че в Национална база данни няма спомагателна информация, с която разполага Министерство на вътрешните работи, както и за оповестени за търсене лица ", се споделя в позицията на общината.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР