Ангел Джамбазки призна, че решението за въвеждане на пакета Мобилност

...
Ангел Джамбазки призна, че решението за въвеждане на пакета Мобилност
Коментари Харесай

Джамбазки призна, че решението за въвеждане на пакета Мобилност I е лошо

Ангел Джамбазки призна, че решението за въвеждане на пакета " Мобилност I " е неприятно. " Истината е, че българските държавни управления във времето са проспивали този въпрос, заради комплекса на българското общество " да слушаш огромния брат по аления телефон ", съобщи евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация в студиото на Народоосвободителна въстаническа армия ТВ за предаването " Събуди се ".
Джамбазки уточни, че този състав на Народното събрание е в края на петата си година и остават още три сесии. Според евродепутата, няма логичност един внушителен избираем орган да взима решение, което визира осем страни и над 100 000 000 души население, в края на своя мандат. Като претекст за изказванието той уточни, че част от представителите вътре няма да бъдат определени още веднъж, други пък са " изкушими ", а трети даже нямат политически упоритости.
" По тематиката част от германците обявиха, че или ще приемем изискванията им, или ще бъдат въведени едностранни ограничения, от тяхна страна. Но тогава ние казахме, че в случай че това се случи, тогава ние можем да създадем по този начин, че немска банка в България да не може да прави преводи сред София и Варна, да вземем за пример. Или немски магазин да няма право да купува и продава българска вода на българи. Но тогава няма да съществува Европейски съюз. Затова политическата логичност изисква да бъде изтеглен пакетът " Мобилност I " в този момент, с цел да бъде преосмислен и обсъждан от идващия състав на Европейския парламент.
Междувременно стана ясно, че министър-председателят Бойко Борисов е изпратил писма до министър председателите на Румъния, Полша, Литва, Унгария и Испания, в което им благодари за поддръжката и съдействието по време на преговорния развой по тематиката. В момента дебатите, по отношение на пакет „ Мобилност I “, са на кръстопът и към момента има късмет да се избегне фрагментацията на единния европейски пазар и да се затвърди разбирането, че „ Европа на две скорости “ не е решение. Въпросите на автомобилния превоз са прекомерно значими за европейската стопанска система, с цел да бъдат решавани по неотложност. “, написа българският министър председател, като също добавя, че идващият Европейски парламент и Комисия би трябвало да поемат тази отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР