Ангажиментите на МВР преди и по време на изборния процес

...
Ангажиментите на МВР преди и по време на изборния процес
Коментари Харесай

МВР опроверга твърденията на политици, че не се бори с купуването на гласове

Ангажиментите на Министерство на вътрешните работи преди и по време на изборния развой са строго регламентирани. Безпочвени и голословни са нападките, че министерството не е осъществило нито една интервенция за обезвреждане на пазаруване на гласове и изрично не дават отговор на истината.

Това се споделя в позиция на Министерството на вътрешните работи. Преди дни министър председателят в оставка Николай Денков съобщи, че като вътрешен министър Калин Стоянов не е постигнал прогрес в търговията с гласове на изборите.

" Миналата седмица помолих за локалните избори да се направи една информация до каква степен се е водила битка с пазаруването на гласове. Отговорът, който получих от една от службите, беше: " Все едно, че нямаше избори ". С други думи, нищо не е опитано да се направи в битката против пазаруването на гласове ", разяснява Денков.

Днес съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Атанас Атанасов и ръководител на " Демократи за мощна България " също разясниха в коридорите на Народното събрание, че не е имало нито една интервенция за обезвреждане на купувачи на гласове.

" Продължават политическите нападки към Министерство на вътрешните работи. Този път откровените лъжи се популяризират от депутат и съпредседател на политическо обединени “, се споделя в позицията на министерството. С изненада разбираме, че Министерство на вътрешните работи и в частност министърът носят отговорност за огромния брой недействителни бюлетини. Подобно изказване е или жестоко непознаване на законовите уредби, или съзнателно подстрекателство. За следващ път се постанова да вършим конкретизиране, че уговорките на Министерство на вътрешните работи преди и по време на изборния развой са строго регламентирани ", написа още в позицията на силовото министерство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР