Nissan се ангажира с краен срок за електрически автомобили до 2030 г. въпреки забавянето на забраната за бензин и дизел в Обединеното кралство

...
Ангажиментът му към 2030 г. изравнява Nissan с френския си
Коментари Харесай

Ангажиментът му към 2030 г. изравнява Nissan с френския си партньор Renault и се присъединява към съперници, включително Volvo и Ford.

The компанията излезе с изявлението по-малко от седмица след като правителството на Обединеното кралство потвърди, че е на “ от „неприемливи разходи“.

Обратният завой премахна водещата роля на Обединеното кралство във времето на забраната за нови бензинови и дизелови автомобили и предизвика обратна реакция от индустриални групи, много от които се оплакаха от собствена цел - че липсата на държавна подкрепа е основен фактор.

Основната лобистка група в сектора обяви, че забавянето само ще навреди на търсенето на електрически автомобили в краткосрочен и средносрочен план.

Гневът на индустрията срещу зелените промени

Макото Учида, главен изпълнителен директор на Nissan, каза в изявлението си: „Сега няма връщане назад.

„Nissan ще премине към изцяло електричество до 2030 г. в Европа – ние вярваме, че това е правилното нещо, което трябва да направим за нашия бизнес, нашите клиенти и за планетата."

Един от двата нови EV модела, които вече потвърди за Европа, ще се произвежда в завода в Съндърланд.

Sunak 'playing политиката за климата?

Има 19 планирани за пускане на пазара до 2030 г.

Компанията разполага със собствен завод за батерии в Съндърланд, което й дава конкурентно предимство пред конкуренти като Jaguar Land Rover и Vauxhall собственик Stellantis.

Последният, че бъдещето на операциите му в пристанищата Лутън и Елсмиър е изложено на риск поради търговските правила за Брекзит, обхващащи операции както в Обединеното кралство, така и в Европа, за да се гарантират равни условия.

< p>В него се казва, че 45% от стойността на електромобилите трябва да произхождат от ЕС или Обединеното кралство от 2024 г., за да отговарят на условията за търговия, без да се прилагат мита от 10%.

Правителството потвърди диалога по въпроса с Европейския съюз , тъй като производителите на автомобили и от двете страни се борят да изпълнят така наречените правила за произход, до голяма степен поради високите разходи за батерии.

По-голямата част от тях в момента се внасят от Китай.

В Обединеното кралство , Jaguar Land Rover, подобно на Nissan, осигури правителствена помощ за подпомагане на производството на батерии за електрически автомобили на .

Експертите предупредиха, че капацитетът на батериите трябва да нарасне, ако искаме производството да се ускори, което позволява повишаване на цената на електромобилите надолу.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

Колин Уокър, ръководител на транспорта в разузнавателния отдел за енергия и климат, каза: „Решението на Nissan се основава с ясното разбиране, че пазарите в Европа и Обединеното кралство преминават към електромобили, и то бързо.

„По принцип те са по-чисти и по-евтини за притежаване и управление, така че ще намалят разходите за шофиране за шофьорите.< /p>

Прочетете повече:
Разкрито: Колко „електрическите домакинства“ спестяват от сметките

„С напредването на прехода към електромобили компаниите ще вземат решения къде да строят електромобилите на бъдещето и къде да се изградят фабрики за батерии и други елементи от веригата за доставки, които са необходими, за да се случи всичко това.

„Едно от нещата, които тези компании ще търсят, е стабилното правителство политика, нещо, което Обединеното кралство не е осигурило през последните дни с обратния си завой на датата за постепенно спиране на бензина и дизела."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР