Анестезиологът д-р Мирослав Ненков напуска Военно-медицинска академия (ВМА), тъй като

...
Анестезиологът д-р Мирослав Ненков напуска Военно-медицинска академия (ВМА), тъй като
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков напусна ВМА заради забрана да говори в медиите

Анестезиологът доктор Мирослав Ненков напуща Военно-медицинска академия (ВМА), защото управлението на болничното заведение му е забранило да си изрича мнението в медиите. Това заяви самият Ненков в сряда пред Дарик радио, където той има графа като гост-коментатор. Анестезиологът с ярка социална позиция е обичан събъседник в медиите поради истинския му и подигравателен взор върху събитията в страната. Това, наподобява нервира избрани хора, които са му оказали напън през шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

По думите на Ненков  “някой мишок от някоя институция е заплашил генерала или го е стимулирал да се опита да ми затвори устата “.

“Лиших се от това самичък, с цел да имам право да кажа, че нашият президент наподобява на съветски военачалник, че министър председателят Борисов е манипулатор, че основният прокурор е слаб артист - неща, които аз мисля. Които аз в извънработното си време имам право да споделям ”, съобщи доктор Ненков.

“Ген. Мутафчийски, моят някогашен шеф, ми сложи изискване да спра да се явявам по медиите, другояче ще има последици. И аз направих това, което считам, че е редно: подадох си оставката от Военна болница. За мен това е доста мъчно нещо, тъй като работех с прелестни сътрудници, чудесни хора, брилянтни експерти и изкарвах добър приход. Лиших се от това нещо самичък, не ме е принуждавал да напусна, това си е мое решение. Възприемам го като принудително, тъй като не съм го желал “, съобщи Ненков.

По думите му  " огромният пълководец, въпреки и младеж, възприема свободата на словото по старовремски метод “, от 70-те години на предишния век.
" Аз имах вид пред себе си да спра с медиите, с цел да си запазя хубавата работа и готнитие сътрудници. Аз направих по-трудния избор. Хем ген. Мутафчийски да е спокоен, че няма в този момент някой мишок да му приказва в ухото, хем аз да приказвам каквото желая ", съобщи Ненков.
Той предвижда, че  " този, който църка в ухото на Мутафчийски, различен път ще го накара да направи нещо друго, което не му е толкоз прелестно ".

На въпрос дали може различен военачалник да е намесен, Ненков сподели:  " Да пази Господ да не е това, само че най-вероятно е това “.

Според него управлението на ВМА счита, че с неговите изявленията и позиции по настоящи тематики повреждат имиджа на институцията.

Д-р Ненков е безапелационен, че не е нарушил вътрешните правила на ВМА, тъй като е изразявал персоналното си мнение в извънработно време и постоянно е пазил престижа на лечебното заведение. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР