Анелия Велева казва, че е невинна и аз напълно й

...
Анелия Велева казва, че е невинна и аз напълно й
Коментари Харесай

Патриотката Велева била случайно с мигрантите. Симеонов: Тя е жертва

Анелия Велева споделя, че е почтена и аз изцяло й имам вяра. Това съобщи пред Нова тв Росица Драганова, която е юрист на активистката от Националния фронт за избавление на България (НФСБ), която беше задържана за трафик на мигранти.

По думите на юриста, Велева е попаднала инцидентно в автомобила, чиито пасажери бяха задържани при акцията на Автомагистрала "Тракия " преди дни: "Тя се е возила в автомобила, за който управляващите настояват, че е бил наблюдаван и в който е бил и мъжът, с който тя живее на фамилни начала ".

Тя изрази подозрения, че въпросната кола има връзка с другите транспортни средства, които са били арестувани при спецоперацията и в които са се превозвали противозаконни мигранти.

"Има спорни показания на двамата полицейски чиновници, които са правили оперативната активност по следенето на групата ", добави тя.

Драганова посочи, че клиентката й е подала нужните документи и към този момент не е член на партията на Валери Симеонов.

Междувременно съпредседателят на "Обединени патриоти " употребява правото си на отговор като отвърна в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR на нападките на някогашния му съпартиец Димитър Байрактаров, който загатна, че той опъвал политически чадър над трафика с бежанци.

Симеонов гневно реагира на това изказване, изрично го опроверга, а откакто изложи гледната си точка, напусна студиото.

"Смятам, че Анелия Велева е станала жертва ", по този начин вицепремиерът Валери Симеонов отбрани своята съпартийка от Костинброд.

Вицепремиерът акцентира, че Велева не е координатор на НФСБ в Костинброд, каквато информация се появи в някои медии, а ръководител.

"Координаторът се назначава от политическия съвет и в този случай водачът на партията носи отговорност за назначението. Тя не е координаторка, тя е председателка. А ръководителят се избира от структурата на обитаемото място, където членува ", посочи той.

"Това преждевременно оплюване, това мятане на определение на присъди от медиите, не е здравословно. Нека да изчакаме решението на съда и да забележим дали тя е отговорна, дали не е отговорна. Да, аз считам, че тя е станала жертва. Ако тя е отговорна, естествено, че ще бъде изключена. Никоя партия не държи нарушители в своите редове, а в нашия правилник категорично е записано, че хора с присъди не могат да бъдат членове ", сподели Симеонов.

Вицепремиерът добави, че Байрактаров първо е заявявал безапелационни изказвания по негов адрес, а по-късно показвал несигурност. Симеонов настоя, че казаното от някогашния народен представител са внушения и клюки, а измежду тях и това, че употребявал оградата по границата с Турция, с цел да контролира трафика на хора.

"Имам учредения да се колебая, че Валери Симеонов е забъркан. Трафикираните хора е допустимо да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на компанията на Симеонов, а не на него, както той казва… компания, която редица пъти е била осъждана ", сподели някогашният родолюбец и прикани вицепремиера да си подаде оставката, тъй като името му е забъркано в прекомерно доста кавги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР