Анексията на части от Западния бряг, която планира Израел в

...
Анексията на части от Западния бряг, която планира Израел в
Коментари Харесай

Франция обещава отговор на Израел при анексия на Западния бряг

Анексията на части от Западния бряг, която възнамерява Израел в границите на така наречен " договорка на века " няма да остане без отговор. За това предизвести френският външен министър, представен от " Спутник ".

Призоваваме израелското държавно управление да се въздържа от едностранни ограничения, в частност от анексията, съобщи Жан-Ив ле Дриан пред Долната камара на френския парламент.

По-късно, в телефонен диалог със своя египетски сътрудник, френският външен министър уточни, че " сходно решение не може да остане без отговор ", имайки поради проектите на Тел Авив да анексира по-голямата част от Западния бряг под закрилата на договорката на века.

През април израелският министър председател Бенямин Нетаняху и някогашният му противник в изборите и сегашен съдружен сътрудник Бени Ганц се договориха от юли да стартират анексията на Западния бряг. Инициативата пристигна след думите на американския президент Доналд Тръмп за така наречен " договорка на века ", която планува елементи от Западния бряг да се причислят към Израел. Идеята обаче породи неодобрение измежду по-голямата част от медународната общественост и докара до прекратяването на мирните договаряния с Израел от страна на Палестина.

Повечето от страните признават Палестина като самостоятелна страна, като се изключи Съединени американски щати, Канада, Мексико, Испания, Япония, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР