Андрю Бейли изрази оптимистична нотка на срещата на икономическите политици

...
Андрю Бейли изрази оптимистична нотка на срещата на икономическите политици
Коментари Харесай

Данните за инфлацията в Обединеното кралство подхранват съмнения относно ранното намаляване на лихвените проценти от Bank of England

Андрю Бейли изрази оптимистична нотка на срещата на икономическите политици във Вашингтон тази седмица: след три години на скок на цените, инфлацията в Обединеното кралство най-сетне върви надолу.

За разлика от Съединени американски щати, където в този момент Федералният запас наподобява евентуално ще забави намаляването на лихвените проценти, защото и икономическият напредък, и инфлацията са по-силни от предстоящото, шефът на Bank of England сподели, че има „ мощни доказателства “, че процесът на дезинфлация си „ проправяше път “.

„ Динамиката на инфлацията в този момент е много друга в Европа ... и Съединени американски щати. Мисля, че в Съединени американски щати има повече инфлация, водена от търсенето, в сравнение с виждаме “, сподели той във вторник.

Но формалните данни, оповестени единствено часове след изявлението на Бейли, ще накарат най-малко някои членове на Комитета по паричната политика на BoE да се замислят.

Той сподели, че инфлацията в Обединеното кралство се е намалила с по-малко от предстоящото през март, спадайки от 3,4% на 3,2% вместо прогноз...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР