Андрю Бейли е новият гуверньор на Английската банка, съобщават АФП

...
Андрю Бейли е новият гуверньор на Английската банка, съобщават АФП
Коментари Харесай

Андрю Бейли е новият гуверньор на Английската банка

Андрю Бейли е новият гуверньор на Английската банка , оповестяват Агенция Франс Прес и " Гардиън ", базирайки се на английския финансов министър Саджид Джавид.

Бейли, който управлява Органа за финансово държание (Financial Conduct Authority), ще наследи Марк Карни от 16 март 2020 година , разясни Джавид.

60-годишният британец, който беше заместител на шефа на Английската банка сред 2013 и 2016 година, ще има тежката задача да управлява валутната политика на Обединеното кралство след Брекзит.

Роденият в Канада Марк Карни се съгласи да остане на поста от 31 януари до 15 март 2020 година , с цел да се обезпечи спретнат Брезкит. Карни се отдръпва след 6 година на позицията.

Босът на Органа за финансово държание беше измежду любимците, само че имаше спекулации, че институцията може за първи път да бъде ръководена от жена.

Бейли е 121-ият гуверньор на Английската банка , който ще е с мандат от 8 година Той ще получава заплата в размер на 495,000 английски лири.

54-годишният Карни беше назначен за гуверньор през 2013 година Той е първият шеф на Английската банка от основаването й през 1694 година, който не е британец.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР