Android постепенно навлиза в ерата на архитектурата RISC-V – бъдещият

...
Android постепенно навлиза в ерата на архитектурата RISC-V – бъдещият
Коментари Харесай

RISC-V архитектура за Android

Android последователно навлиза в ерата на архитектурата RISC-V – бъдещият съперник на Arm, която понастоящем се употребява от съвсем всички мобилни устройства. Гугъл желае да обезпечи на тази процесорна архитектура поддръжка от „ първо равнище “ в Android, като сложи RISC-V наедно с Arm.

Първият всеобщ RISC-V чип за Android се основава от Qualcomm. А в този момент Гугъл разгласи излизането на инструментите за разработчици в своя блог, озаглавен „ Android и RISC-V: Какво би трябвало да знаете, с цел да сте готови„.

Адаптирането на Android и приложенията към новата архитектура се нуждае от невероятна работа от страна на Гугъл и разработчиците, а тези принадлежности би трябвало да положат основите, оповестява изданието ArsTechnica.

На първо място Гугъл към този момент пусна емулатора на виртуално устройство Cuttlefish, в това число и файла за евакуиране. Това не е формален „ емулатор на Android “, предопределен за разработчиците на приложения, а хардуерен емулатор на Android за разработка, предопределен за долната половина на софтуерния стек – ядрото, фреймуърците и хардуерните детайли.

Cuttlefish дава опция на Гугъл и на другите Android разработчици да работят върху RISC-V Android билд. От Гугъл настояват, че системата към този момент е подготвена и може да бъде изтеглена и емулирана от RISC-V устройства, само че времето за оптимизация към момента не е пристигнало.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР