Андрей Слабаков е убеден, че Черно море го обича. Кинаджията

...
Андрей Слабаков е убеден, че Черно море го обича. Кинаджията
Коментари Харесай

Андрей Слабаков: Черно море ме обича

Андрей Слабаков е уверен, че Черно море го обича. Кинаджията евродепутат има доказателства, че възприятията им са взаимни – край родния бряг е изживял някои от най-силните си пристрастености.

След като приключва ВИТИЗ, му се постанова постоянно да прескача до Бургас – в тамошния храм на Мелпомена е разпределена  бъдещата му брачна половинка Ернестина Шинова .

„ В Бургас се събрахме и повече не сме се разделяли. Сватбата ни беше в село Заново, покрай Велика. Брат ми Красимир подвигна къща там. Подписахме се на 9 септември,  единственият ни почивен ден – дано хората да имат мотив за празник “, разяснява Слабаков в типичния си жанр.

Сватбата им е достоверно представление – младоженката е по плажна рокля, само че с покривало и с патъци назаем, с цел да съблюдава традицията . Той е с черен панталон и бяла риза, която чевръстата кума, снаха му Мария, съумява да ушие от чаршаф. Движат се с каруца, изпълнена с гербери, богородички, бира и шампанско, а към тях подтичват локалните циганета, които му викат: “Ей, бате, каква хубава младоженка имаш ”.

По това време Андрей снима като Бойчо Огнянов в “ Под игото ” и е много ангажиран в сериала за Българска национална телевизия.  Ернестина пък играе  заран, следобяд и вечер – за децата, за възрастните, на обиколка из паланките на Бургаско. Сватбеният им е акт е номер едно, само че и двамата настояват, че едва ли някой се е бракувал след тях – освен това под звуците на „ Пърпъл “, защото в райсъвета нямат на разположение Менделсон .

„ Е по какъв начин да не го обичаш това Черно море “, майтапи се Слабаков. Той обаче напълно съществено споделя, че във вълните край „ Слънчев ден “ губи кръста си, окачен на врата му от рождение. Естествено, цялата компания се хвърлила във водата да го търси – не тъй като е безценен, а тъй като е скъп с прочувствената си стойност. Усилията обаче били напразни.

„ Стана ми доста кофти, само че се помирих. На другия ден влязох в морето още сутринта – и първото нещо, което видях в краката си, беше моят кръст. А върви обяснявай какво е това, в случай че си нямаш работа “, спомня си и до през днешния ден актьорът.

Но той не е толкоз мил, стане ли дума за настоящата обстановка към инфраструктурата тук и в този момент на Черно море . „ На времето кметицата на Палма де Майорка беше заповядала да бъдат взривени най-гадните бетони и най-отвратителните хотели на острова. Последваха я на още места из Испания. Мисля, че настъпи моментът и тук да предприемем същото – като стартираме от някои местоположения в Слънчев бряг “, безапелационен е Слабаков.

Той загатва и една друга кметица, само че без положителни думи – тази на Каварна. Според него, наследницата на остарелия му другар Цонко Цонев, е унищожила към този момент някогашната рок столица на северното Черноморие и там туристите са просто алегорична численост.

„ Няма да стъпим там, до момента в който тя е на власт. Заобикаляме Каварна, вървим нагоре към Дуранкулак – има чудни места “, споделя маршрута си Андрей. В продължение на две години той и Ернестина са компактно свързани и с Варна – до момента в който щерка им Йоанна учи медицина в локалния университет. Темпераментната и ефектна девойка обаче към този момент се прибра в столицата.                

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР