Андрей Рубльов стана едва четвъртият тенисист през годината, който достигна

...
Андрей Рубльов стана едва четвъртият тенисист през годината, който достигна
Коментари Харесай

Андрей Рубльов записа победа №20 за сезона в сериите Мастърс

Андрей Рубльов стана едвам четвъртият тенисист през годината, който доближи до границата от 20 победи в шампионатите от сериите " Мастърс ", откакто надви над нидерландеца Ботек ван де Зандсхулп с 6:3, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на конкуренцията с награден фонд 5,8 милиона евро в Париж.

Поставеният под номер 5 руснак пласира 18 печеливши удара и позволи единствено 4 непредизвикани неточности в 65-минутния дуел и за 12-и път през сезона влиза измежду осемте най-хубави в съревнование от Тура на АТП.

Той записа 20-и триумф в 27 мача от веригата, като единствено Карлос Алкарас (Испания) и Даниил Медведев (Русия) с по 25 и Яник Синер (Италия) с 21 имат повече победи от него в " Мастърс " сериите през 2023 година.

Classy Andrey is a man on a mission, the fifth seed leads Van De Zandschulp 6-3. |
— ATP Tour (@atptour)

За място на полуфиналите Рубльов ще срещне 13-ия в схемата Алекс де Минор (Австралия), който продължава напред без игра след отричане на четвъртия в света Синер.

Мачът на италианеца от втория кръг на конкуренцията против американеца Макензи Макдоналд (6:7(6), 7:5, 6:1) приключи в 2:37 часа сутринта, а той трябваше да излезе още веднъж на корта против Де Минор в към 18:00 часа през днешния ден след единствено 15 часа отмора сред срещите си.

Още след дуела с Макдоналд на конференцията италианецът загатна, че може да се откаже.

" Ситуацията не е идеална. Не е хубаво да се играе до толкоз късно. Утре, откакто се събудя, ще реша дали да играя ", съобщи Синер.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР