Андрей Райчев: Бойко Борисов може да форсира нови предсрочни избори.

...
Андрей Райчев: Бойко Борисов може да форсира нови предсрочни избори.
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Бойко Борисов може да форсира нови предсрочни избори

Андрей Райчев: Бойко Борисов може да форсира нови предварителни избори. Такава теза застъпи известния социолог в студиото на Българска национална телевизия.

Според него съмненията на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов са дали да събори ПП-ДБ в този момент или малко да ги изчака. Ако има нови избори, дипломатическият напън ще е изместен върху ПП-ДБ.

Райчев счита, че Бойко Борисов може да форсира нови предварителни парламентарни избори.

„ Ако се стигне до нови парламентарни избори, ГЕРБ ще води с 6%, т.е. повече от в този момент. Какво ще се промени – мандатът отива при Борисов и той стартира да споделя „ хайде да вършим тази евроатлантическата коалиция. “ Тоест същото, обаче към този момент няма да е натискайте Борисов да влезе в тази коалиция, а дипломатическият напън ще е към ПП/ДБ към този момент, допъни Райчев.

Райчев регистрира и наближаването на изборите в Съединени американски щати

Борисов, който има положителни връзки с Тръмп, който разреши Турски поток, в случай че стане президент, това ще вдигне акциите на Борисов. Тоест, всички фактори са в интерес на Борисов и алтернативата е – в този момент избори или да изчакам още малко за избори.

По думите му ПП-ДБ не желаят избори, в случай че Бойко Борисов се съгласи да играе на същите условия за ротацията. Борисов влиза с друга настройка в договарянията – коалиция, Асен Василев да не е финансов министър и някаква офанзива по военния министър Тодор Тагарев.

Това значи, че ПП-ДБ са удовлетворени от обстановката, желаят да продължат да карат по този начин и не желаят да правят отстъпка нищо с изключение на заглавие на съдружното съглашение, разяснява Райчев.

Той счита, че неразумната политика на ПП-ДБ оказва помощ на Борисов хем да подлага на критика ръководството, хем да взе участие във властта.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР